Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Akcija markacistov PD Trebnje

AKCIJA MARKACISTOV PD TREBNJE V OKVIRU MDO DOLENJSKE IN BELE KRAJINE

V soboto, 01.06.24 smo se markacisti  PD Trebnjega udeležilo markacijske  akcije v okviru MDO Dolenjske in Bele krajine. Pomoč so potrebovali markacisti PD Kočevje, saj ima društvo po lanskem močnem deževju in hudi zimi kar dosti dela s obnavljanjem in popravljanjem poti.

Zbralo se nas je kar 48 markacistov ter se razdelili v 8 skupin. Vsaka skupina je odšla na svojo lokacijo s svojo zadolžitvijo.

Markacisti PD Trebnjega smo imeli nalogo, da s pomočjo planinca iz PD Kočevje prehodimo im markiramo pot, ki je kar dobro obiskana. 

Pot smo začeli v Štalcarjih in se povzpeli na Livoldski vrh, visok 994 m. Na poti smo obnavljali že obstoječe markacije ter čistili podrast.

Iz Livoldskega vrha smo se odpravili na  vzpetino Fridrihštajn, ki leži na nadmorski višini 970 m. V 15. Stoletju je bil zgrajen Grad Fridrihštajn, danes so od gradu ostale le še ruševine, ki so obnovljene in tako zaščitene pred nadaljnjim propadanjem.

Od gradu smo se nato podali proti Koči pri Jelenovem grebenu, kjer smo se zbrali vsi markacisti. Sledila je skupinsko fotografiranje, topla malica ter druženje.

Ob takih akcijah se zaveš pomen  dela markacistov. Veseli pa me, da je vse več pohodnikov, ki vedo, da lepo markirane in očiščene pohodne poti niso nekaj samoumevnega, temveč so delo pridnih markacistov in drugih planincev.

Napisala Brigita Jenkole, markacistka A PD Trebnje  

Oglejte si tudi