Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
17°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

V PGD Log svečano praznovali 70. obletnico društva

Drugi petek letošnjega julija so si v PGD Log izbrali za svečano praznovanje 70. oblentice društva z gasilsko parado moštva, brez vozil, pred tamkajšnim gasilskim domom. Gasilsko parado so gostje pričakali na zato pripravljenem svečanem odru ob glavni cesti, nato pa se je prireditev nadaljevala na prireditvenem odru. Predsednik društva, Marko Kocijančič, se je v nagovoru sprehodil skozi zgodovino društva sedmih desetletij, k besedi pa je voditeljica prireditve, Andreja Kocijančič, povabila podžupana Občine Trebnje Blaža Ovnika ter predsednika GZ Trebnje Francija Hrovatiča, nato pa še slavnostnega govornika, poveljnika Gasilske zveze Slovenije, Zvonka Glažarja. Na prireditvi sta predsednik in poveljnik društva slavljenca, Marko Kocijančič in Borut Koželj, vsem članom in članicam podelila  društevno zahvalo s spominsko značko ter sponozorjem, donatorjem in institucijam, ki so društvu kakorkoli pomagali na njegovi poti.  

Priznanja Gasilske zveze Trebnje sta štrim prejemnikom: Marku Kocijančiču, Nikolaju Struna – III. stopnje, Borutu Koželju in Petru Trunklju – I. stopnje podelila predsednik in poveljnik GZ Trebnje, Franci Hrovatič in Janez Uhan.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenije, Zvonko Glažar, je s sopodeljevalcem Andrejem Grgovičem, poveljnikom Gasilske regije Dolenjska, podelil dve gasilski odlikovanji. Gasilsko odlikovnje III. stopnje je prejel Andrej Markovič, dolgoletni vsestransko zaslužni aktivni član PGD Log.

Gasilsko odlikovanje - plamenico II. stopnje, namenjeno PGD Log ob jubileju, je poveljnik GZS pripel na društveni prapor ob prisotnosti predsednika, poveljnika in praporščaka društva. Ob sklenitvi prireditve se je predsednik društva zahvalil vsem udeležncem svečanega dogodka.  Voditeljica je zahvalo razširila še na gasilsko mladino društva, ki je prireditev obogatila s kulturnimi točkami, zahvalo izrekla tudi Lovski družini Veliki Gaber, ki je prispevala glavne sestavine za okusen divjačinski golaž, s katerim so gostitelji postregli vse udeležence parade in goste ter zahvalo v imenu društva namenila vsem, ki so bili kakorkoli vpleteni v pripravo in izvedbo svečanega dogodka.

Foto: Luka Selan

                                                                                                           Besedilo: Mojca Femec

Oglejte si tudi