Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
16°C
JUTRI
35°C
19°C
Oceni objavo

Povezovanje ob dnevu turističnih vodnikov

Turistična sekcija društva Praetorium Latobicorum je na letošnji mednarodni dan turističnih vodnikov, ki ga zaznamujemo 21. februarja, pripravila prav posebno vodenje. Udeležili so se ga slepi in slabovidni člani odbora inPlaninec Planinske zveze Slovenije s svojimi spremljevalci.
Turistični vodnici Dominika Koritnik Trepel in Marija Prosenik, članici društva Praetorium Latobicorum, ki sta tudi čebelarsko-turistični vodnici, sta popeljali goste po trasi Urbanega čebeljega sprehoda po Trebnjem: Glavarjeva ulica - šolski čebelnjak - Baragov spomenik - Klekljarna - Dobrote Dolenjske.
Tokrat sta kot vodnika pomočnika sodelovala Anja Korošec Doljak in Smiljan Zajc, uporabnika VDC Novo mesto – enota Trebnje. Svojo nalogo sta več kot odlično opravila. Vodenju se je pridružil tudi predsednik Čebelarskega društva Trebnje Anton Koželj. Vodenje bilo prilagojeno za osebe s senzornimi ovirami, zato sta vodnici na oglednih točkah uporabili tudi taktilne pripomočke, ob pomoči katerih so obiskovalci spoznali čudoviti svet čebel.


Besedilo: Dominika Koritnik Trepel
Fotografija: Marjeta Čič

Oglejte si tudi