Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Čiščenje in urejanje okolice

S prihodom pomladi se je pričel tudi čas intenzivnejšega čiščenja in urejanja okolice.
Odlok o javnem redu in miru v občini Starše (MUV 7/2020) med drugim določa, da je na območju občine Starše prepovedano imeti ob javnih cestah živo mejo ali druge rastline in predmete v stanju, ki ovira ali ogroža prometno varnost občanov, posega v cestno telo ali kvari zunanji videz kraja, saditi ali gojiti rastline oziroma postavljati predmete ali material na način, da povzročajo škodo na javni komunalni infrastrukturi, javni površini ali javni zgradbi ali motijo njihovo uporabo.

Lastniki in uporabniki stanovanjskih, poslovnih in drugih zgradb, lastniki in najemniki stanovanj in drugih zgradb so dolžni pred objektom in na pripadajočih funkcionalnih zemljiščih: - poskrbeti, da se ohrani urejen videz naselij, tako, da so zemljišča pokošena najmanj 2 x letno (prvič do konca junija in drugič do konca novembra), očiščena in vzdrževana ter, da na zemljiščih ni odpadkov; posekati drevje, veje, grmovje in živo mejo, ki ovira promet vozil in pešcev na javnih krajih; v kolikor zavezanec tega na podlagi poziva ne uredi, naredi to občina na stroške zavezanca.

Hkrati je prepovedano kuriti vse vrste odpadkov. Med odpadke spada tudi zeleni obrez. Če odpadnih vej, pokošene trave in drugih bioloških odpadkov ni mogoče kompostirati, jih občanke in občani lahko brezplačno predajo v zbirni center  Zlatoličje.

Vse občane in občanke pozivamo, da upoštevajo določbe, ki so opredeljene v Odlok o javnem redu in miru v občini Starše ter tako omogočajo mirno in prijetno sobivanje ter urejeno okolje za vse občane.

Občina Starše bo v primeru ugotovljenih kršitev predlagala opravljanje inšpekcijskih nadzorov in v  primeru ugotovitve kršitev ukrepanje v skladu z odlokom. Za neupoštevanje zgoraj navedenih določb so predpisane globe.

Oglejte si tudi