Logo MojaObčina.si
JUTRI
35°C
19°C
PON.
29°C
19°C
Oceni objavo

PGD Vinice-Zapotok z novim gasilskim vozilom

Pa smo ga dočakali... 31. 5. 2024 je datum, ki se ga bomo vaščani Zapotoka in Vinic radi spominjali. Čeprav je lilo kot iz škafa, je pred našim gasilskim domom vladalo prešerno razpoloženje, dobra volja se je čutila in daleč največ pozornosti je požel tale rdeči lepotec na slikah.
Vse se je začelo leta 2020, ko je upravni odbor Pgd Vinice-Zapotok sprejel odločitev o menjavi dotrajanega gasilskega vozila. Kmalu za tem so stekli prvi pogovori z občino Sodražica glede finančne pomoči. Poleg občinskih sredstev pa smo skupaj stopili tudi občani, botri in sponzorji. Septembra 2022 je bila podpisana pogodba s proizvajalcem vozila, to je WEBO.si. Januarja 2024 smo prevzeli podvozje, 31. 5. 2024 pa je vozilo zapeljalo v domačo garažo.
Na tem mestu bi se radi zahvalili prav vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je društvo bogatejše za to pridobitev. Za nas je vozilo neprecenljivo in vaščani Vinic in Zapotoka lahko sedaj še mirnejše spijo.

HVALA vam tudi za spodbudne besede in čestitke, mi pa vam obljubljamo, da bomo dodobra spoznali vozilo in opremo. Slavnostni prevzem bomo naslednje leto obeležili z veselico, na katero bomo povabili prav vse vas

Vabljeni k ogledu slik.


Foto: Zdenka Lušin


(vir: Facebook - Pgd Vinice-Zapotok)

Oglejte si tudi