Oceni objavo

OBISK GASILCEV IN POLICISTOV

Vsak dan je enkraten, neponovljiv in pomemben v otrokovem življenju.

Obiskali so nas policisti iz policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov ter policista s službenim vozilom. Predstavili so nam svoje delo in kako se obnašamo ob srečanju s konjem. Veliko zanimivega smo izvedeli tudi o psih, ki pomagajo policistom pri delu. Otroci so bili navdušeni, ko so prišli v bližino konjev, saj so jih lahko pobožali. Psički pa so se razigrano podili za žogicami, skakali skozi obroče in pozorno poslušali svojega vodnika. Spoznali smo policijsko vozilo, njihove pripomočke pri delu, prižgali so tudi sireno in lučke.

Poleg policistov so prišli tudi gasilci s svojimi vozili, predstavili svoja zaščitna oblačila in čelado. Največje veselje pa je bilo, ko so otroci lahko skakali po gasilni peni in z brentačo ciljali tarčo s curkom vode.

 

Otrok opazuje naše ravnanje in ga skuša posnemati. Bodimo mu dober zgled. Ne samo takrat, ko ga skušamo naučiti najnujnejših prometnih pravil, temveč tudi na sprehodu, na poti do vrtca, na kolesu ali v avtu. Predvsem pa se moramo zavedati, da si otrok lahko pridobi potrebno znanje in izkušnje samo v prometu.

Zahvaljujemo se Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šmartno pri Litiji in Policijski postaji Litija, za enkratno predstavitev poklicev, ki skrbita za našo varnost in rešujeta življenja - HVALA!

 

Mateja Tomażič, Katja Potisek in Eva Baš

Oglejte si tudi