Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Projekt P2T Skupnost spodbuja vključevanje staršev otrok migrantov v šole njihovih otrok in lokalno okolje

Na Izobraževalnem centru Geoss vstopamo v zadnjo fazo Erasmus+ projekta P2T Skupnost. Projekt je v dveh letih naslavljal pedagoške delavce in starše otrok migrantov, da so stkali vez in s tem spodbudili učinkovito vključevanje staršev v šole njihovih otrok. Prek raziskave med starši in pedagoškimi delavci se je izkazalo, da je v našem lokalnem okolju med starši migranti največja potreba po izboljšanju uporabe slovenskega jezika tako v šolah njihovih otrok kot v drugih življenjskih situacijah. Partnerji projekta, ki prihajamo iz Belgije, Avstrije, Italije, Grčije in Slovenije, smo razvili vsebine delavnic, ki so nagovarjale izražene potrebe. Delavnice pa smo v prostorih IC Geoss v začetku lanskoletne sezone tudi izvajali. Na delavnicah je bilo staršem omogočeno, da so prek vsebin, ki so pomembne za vsakdanje življenje (kot je poznavanje slovenskega šolskega sistema, prosti čas, možnosti neformalnega izobraževanja, komunikacija prek spletnih platform …), izboljšali znanje slovenskega jezika, bogatili besedni zaklad in krepili vez s šolami, v katere so vključeni njihovi otroci. Starši so bili za obiskovanje delavnic izredno motivirani in so po zaključku enotno izrazili željo po tem, da bi delavnice trajale še dlje.

V sklopu projekta smo organizirali več spletnih dogodkov, kamor smo povabili pedagoške delavce, ki imajo stike s starši migranti. Na spletnih dogodkih, od katerih je bil prvi mednarodni, drugi pa nacionalni, so imeli učitelji in drugi pedagoški delavci možnost izmenjati svoje izkušnje, poglede, izzive in dobre prakse.

Projekt smo predstavili tudi na dogodku v živo, kjer je bilo prisotnih prek 30 udeležencev iz našega lokalnega okolja.

Vabimo vas, da se aktivno vključite v projekt tudi sami. Vzpostavili smo namreč spletno platformo, kjer so na voljo vsa koristna gradiva v interaktivni različici, preberete pa lahko tudi o dobrih praksah v Sloveniji in ostalih sodelujočih evropskih državah. Možnost imate tudi, da se vključite na debato v forumu, ki naslavljala zgoraj omenjene tematike.

Povezavo do platforme najdete tukaj: P2T SKUPNOST PRAKS

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi