Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Razpis za pridobitev certifikata kakovosti

Razvojni center Srca Slovenije objavlja

RAZPIS 

za pridobitev pravice do uporabe teritorialne kolektivne blagovne znamke Srce Slovenije za leto 2024, ki je vzpostavljena po modelu Izvorno slovensko in članica Mreže KBZ Izvorno slovensko.


Za pridobitev pravice do uporabe TKBZ Srce Slovenije se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe s sedežem na območju občin Srca Slovenije (Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš, Moravče, Šmartno pri Litiji), ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve, kateri izpolnjujejo naslednje splošne pogoje:

  • so pridelani oz. proizvedeni, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih na območju občin Srca Slovenije,
  • so pridelani oz. proizvedeni in opremljeni na naravi in ljudem čimbolj prijazen in trajnosten način,
  • celotna proizvodnja (nabava živil in gradiv ter storitev) in prodaja sta sledljivi,
  • zagotavljajo ustrezno visoko kakovost,
  • izvor-poreklo idej, gradiv, živil, vzorcev, postopkov izdelave izdelkov oz. izvedbe storitev mora biti vsaj 70 % iz območja, ki ga pokriva TKBZ Srce Slovenije oz. 100 % iz območja Slovenije, razen, če gradiv oz. živil za določene izdelke/storitve ni mogoče zagotoviti v Sloveniji, nosijo pa močno zgodbo opredeljenega območja,
  • vodena (gastronomska) doživetja omogočajo izjemne izkušnje lokalnega / regionalnega okolja, ki temeljijo na naravnih vrednotah in kulturni dediščini ter življenju na območju Srca Slovenije, udeležencem pa omogočajo osebnostno rast in nepozabno doživetje,
  • so opremljeni s celostno komunikacijsko podobo (embalaža, etiketa), zgodbo, sloganom v slovenskem in angleškem jeziku, (navodili za uporabo) in ceno – primerni za na prodajno polico.

Brezplačno lahko prijavitelji iz občin Kamnik, Litija, Lukovica in Šmartno pri Litiji prijavijo eno (1) vodeno doživetje, ostale prijave so plačljive po veljavnem ceniku. Za prijavitelje iz občin Dol pri Ljubljani, Mengeš in Moravče, je prijava plačljiva po veljavnem ceniku.


Termini ocenjevanj v letu 2024:

Ocenjevanje vodenih doživetij bo potekalo 1. 10. 2024. Spletne konzultacije med prijavitelji in komisijo pa bodo potekale 3.9.2024.
 
Rok za prijave: 26. 9. 2024.
 
Koordinator ocenjevanja vam bo javil uro – kdaj vas bo obiskala Strokovna komisija za ocenjevanje in ocenila vodeno doživetje.

Razpisna dokumentacija:


Obrazci, ki se jih izpolni in odda:


Za podrobne informacije in pomoč pri prijavah so na voljo koordinatorji:

Veselimo se sodelovanja in se zavedamo, da lahko le z vašo pomočjo dosežemo višjo kakovost in prepoznavnost ponudbe z lokalno dodano vrednostjo certificirane s KBZ Srce Slovenije.


direktorica, Mojca Štepic

Litija, 14. 8. 2024                

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi