Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

SKUPINE ZA KAKOVOST V DOMU TISJE

V Domu Tisje smo ponosno vstopili v peto samoocenjevalno obdobje delovanja na področju sistema kakovosti E-Qalin, ki se bo zaključilo v letu 2026. S tem bomo v Domu Tisje zabeležili petnajstletno tradicijo upravljanja s kakovostjo.

Del sistema kakovosti E-Qalin je tudi delovanje skupin za kakovost. Na področju  Domu Tisje Šmartno pri Litiji, v Črnem Potoku delujejo štiri skupine, tri skupine v Domu Tisje Litija. V obeh domovih deluje po ena skupina, katere člani so stanovalci doma. Skupino za stanovalce v Litiji uspešno vodi že sedmo leto, moderatorka gospa Simona Pelko. V  Črnem Potoku pa smo letos prvič ustanovili skupino za stanovalce, ki jo moderira socialni delavec, gospod Janez Orehek, ki posebni poudarek namenja prav kriterijem, ki so neposredno povezani z življenjem stanovalcev v domu. Stanovalci sicer sodelujejo tudi v preostalih skupinah, skupaj z zaposlenimi.

V skupini za kakovost sodeluje po sedem članov, ki jih vodi moderator. Tako kot doma, v družini, je pomembno prisluhniti mnenju vsakega. Posamezni član enakopravno sodeluje in pomaga skupini oblikovati predloge na raznovrstnih področjih, za izboljšanje kakovosti skupnega sobivanja v Domu Tisje. V skupinah so člani enakovredni, pogovorijo se o aktualni tematiki iz posameznega področja. Pogovor poteka v okviru slogana »Vsako mnenje šteje.«, zato moderator spodbuja k pogovoru vse udeležence. Po skupinski razpravi predloge za izboljšavo zapišejo in jih posredujejo v pregled procesnim vodjem, ki jih pripravijo za obravnavo na Skupini za razvoj.

V Domu Tisje se zahvaljujemo vsem udeležencem skupin za kakovost za njihov trud in predloge. Ponosni smo na  stanovalce in zaposlene, ki s svojimi inovativnimi predlogi prispevajo k izboljšanju kakovosti in gradnji enotne skupnosti v domu. Najlepša hvala tudi vsem moderatorjem za trud in uspešno vsakoletno izvedbo skupin za kakovost. Vse vabimo k sodelovanju tudi v prihodnje. Moderatorji skupin za kakovost so gospa Simona Pelko, gospa Romana Volič Vukadin, gospa Polona Tomažič, gospa Mojca Justin in gospod Janez Orehek.

Posebno zahvalo namenjamo tudi vsem dolgoletnim moderatorjem, ki so uspešno vodili skupine za kakovost v preteklosti. Tako so pristavili svoj mozaik h kakovosti bivanja v Domu Tisje, gospa Branka Pihler, gospa Mojca Šuštaršič in gospa Metka Otrin. Hvala vsem.

 Tomaž Poljak

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi