Oceni objavo

Nastopi in druženja pevk in pevcev MePZ ŠMARTNO PRI LITIJI

Nastopi in druženja pevk in pevcev MePZ Zvon, Šmartno pri Litiji, ob koncu sezone 2023/24

Po uspešnem praznovanju naše 40-letnice v aprilu in po ponovitvi igre s petjem Ta presneta ljubezen v Kisovcu in Litiji, smo pevke in pevci pridno hodili na pevske vaje ter se z našo zborovodkinjo Marijo Celestina pripravili še na nekaj nastopov.

Za lažje petje in sproščenost, smo v začetku junija najprej odšli na res lep izlet, ki nam ga je organizirala naša pevka. Pot nas je najprej peljala v Novo mesto, kjer smo se okrepčali v prijetnem gostišču ob reki Krki. Bela krajina, kamor smo bili namenjeni, nas je očarala, tako pokrajina kot prijazni ljudje in njene znamenitosti. Ogledali smo si muzej gasilstva v Metliki, v Radovici smo odšli v staro šolo in bili pri pouku, kjer je bil na tabli napisan datum 8. junij 1958 in je strogi učitelj mahal s palico. Imeli smo uro zgodovine, kjer smo se učili o Beli krajini, odgovarjali na vprašanja, risali in pisali po tabli, predvsem pa smo morali sedeti čisto pri miru, z rokami na hrbtu. O, saj se nismo mogli premagati in smo se smejali, po razredu so leteli listki s sporočili, učitelj je bil pa hud in je še bolj mahal s palico. Ni manjkalo njegovih domislic, na katere nismo smeli odgovarjati. Vse se je dobro končalo, dobili smo spričevala. Odpeljali smo se naprej, na kosilo v Podzemelj, k prijaznim gostiteljem. Za konec smo si ogledali še staro belokranjsko hišo v krajinskem parku Šokčev dvor in prisluhnili razlagi o pridelavi in predelavi lanu in volne. Bilo je zelo zanimivo. Na poti domov smo avtobus spremenili v pojočega, saj smo glasno prepevali.

Naslednji naš nastop je bil v Litiji, kjer smo prepevali na otvoritvi razstave društva Lila. Bilo je prijetno in srčno.

Že dva dni kasneje, v nedeljo, 16.junija 2024,  smo se udeležili 53. pevskega tabora v Šentvidu pri Stični, ki je imel naslov Ta šmentana ljubezen. Letos ni bilo tako zelo vroče. Generalka, druženje pod drevesi, pri prijaznih domačinih, sta minila v res veselem razpoloženju. Šentvid pri Stični je vrvel od življenja. Ko smo čakali na povorko, smo z ostalimi zbori prepevali, tako, od srca. To je nepozabno doživetje za vsakega pevca, kakor tudi petje na igrišču, pod milim nebom, ko ti dirigira maestro Igor Švara.

Na sončno, ponedeljkovo popoldne smo obiskali našo dolgoletno in zvesto pevko in jo s svojim obiskom ter petjem zelo razveselili.

Za zaključek naše pevske sezone pa smo se udeležili še Zvonarijade na Muti, pri teh gostoljubnih in dobrih ljudeh.


Avtorica članka: Katarina Kragelj


Oglejte si tudi