Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
19°C
JUTRI
33°C
19°C
Oceni objavo

Državni prostorski načrt za obvozno cesto Litija: obvestilo o javni objavi pobude ter poziv za podajo predlogov in pripomb

Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direktorat za prostor in graditev v skladu z določbami Zakona o urejanju prostora (v nadaljnjem besedilu: ZUreP-3) organizira javno objavo pobude za državno prostorsko načrtovanje za obvozno cesto Litija (v nadaljnjem besedilu: pobuda). 
Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direktorat za prostor in graditev je skupaj z imenovano projektno skupino v skladu z ZUreP-3 pripravljavec v predmetnem postopku državnega prostorskega načrtovanja.
Pobuda bo v času od 29. avgusta 2024 do 4. oktobra 2024 javno objavljena na spletnih straneh Ministrstva za naravne vire in prostor oziroma na vladnem spletnem portalu GOV.SI v prostorskem informacijskem sistemu (povezava: Državno prostorsko načrtovanje | GOV.SI, pod Javne objave, razgrnitve in seznanitve). Vse informacije in dostop do gradiv so v priloženem javnem naznanilu.
 
Za morebitna dodatna pojasnila se lahko obrnete na Ministrstvo za naravne vire in prostor, Direktorat za prostor in graditev (kontaktna oseba Renata Gorjup, telefon: (01) 478 7036, e-poštni naslov: renata.gorjup@gov.si).
Do prejetih podatkov in usmeritev nosilcev urejanja prostora, občin in predlogov javnosti bo v nadaljevanju postopka načrtovanja zavzeto stališče v analizi podatkov in usmeritev, ki bo tudi objavljena v prostorskem informacijskem sistemu (Dostop do podatkov o prostorskih aktih).
 
Pripravljavec in pobudnik bosta z namenom podrobnejše seznanitve javnosti organizirala javno predstavitev pobude, ki bo v četrtek, 19. septembra 2024 s pričetkom ob 17. uri v sejni sobi Občine Litija.
 
Vir: obcina.smartno.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi