Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
12°C
ČET.
24°C
14°C
Oceni objavo

90 let Angele Dover

Pred kratkim je Angela Dover iz Gabrovelj praznovala visok, okrogli jubilej, 90 let. Ob tej priložnosti so jo z iskrenimi voščili obiskali in razveselili predstavniki Območnega društva invalidov Dravinjske doline – ODI.  Gelca, kot jo kličejo, je namreč njihova zvesta, dolgoletna članica. Dokler ji je zdravje dopuščalo, se je z veseljem udeleževala različnih aktivnosti društva.

Rodila se je v Oplotnici. Zgodaj je izgubila očeta. Kot majhna deklica se je z mamo preselila v Gabrovlje, kjer je tudi odraščala in živi še danes. Osnovno šolo je obiskovala v Slovenskih Konjicah. Zelo si je želela, da bi postala šivilja. Pridno je delala na kmetiji, kjer si je z možem Francem ustvarila dom in družino. Vzgojila sta hči Bernardo ter sinova Franca in Janka.

Klepet z Angelco ob polni mizi dobrot je bil nadvse prijeten. Še vedno je bistrega duha, vedra ter polna optimizma. Hvaležna je, da  ima ob sebi skrbno Marjanco. Izjemno ponosna pa je tudi na sosedo Vido, ki ji vedno priskoči na pomoč in dela družbo s klepetom ob kavici.

Oglejte si tudi