Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
11°C
JUTRI
23°C
14°C
Oceni objavo

Vedrinovci na sprehodu ob mestnem obzidju Slovenj Gradca

Vedrinovci smo se letos odločili, da bi radi izvedeli malo več o zgodovini Slovenj Gradca. Tako smo za pomoč zaprosili Koroški pokrajinski muzej in vodnico Natašo Škorjanc.

Zbrali smo se ob 10. uri pred nekdanjo mestno hišo oz. pred Koroškim pokrajinskim muzejem. Nataša Škorjanc, je resnično dobra vodnica saj nam je na sprehodu ob mestnem obzidju Slovenj Gradca povedala veliko zanimivega in za marsikoga tudi veliko novega iz zgodovine našega mesta. Od tega kdaj je bilo prvič omenjeno kot mesto, o kovnici denarja, o znamenitostih, o nesrečah, ki so prizadejale staro mesto. Izvedeli smo kako so včasih živeli in kaj vse so počeli takrat mestna gospoda in revnejši  ljudje.

Veliko stvari smo slišali že v šoli a kaj, ko smo tudi veliko pozabili. Takšen sprehod ob mestnem obzidju Slovenj Gradca bi priporočili vsakemu.

Vedrinovci smo sprehod zaključili s klepetom ob dobri kavici in soku in nazadnje še z zelo dobrim sladoledom. Hvala Nataši za odlično vodenje ter naši predsednici za dober sladoled. Vsem ostalim pa - prijetno druženje bomo kmalu ponovili.

Oglejte si tudi