Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Slovenj Gradec
DANES
3°C
-8°C
JUTRI
8°C
-2°C
Oceni objavo

GREGA, AMADEJ IN KLEMEN SO DOSEGLI ABSOLUTNO ZMAGO - ZLATO MEDALJO IN 1. MESTO

Dijaki programov gostinstva in kuharstva so se tudi letos odpravili na tekmovanje v kategoriji MAGIC BOX v sklopu letos že 66. Gostinsko turističnega zbora. Tokrat so srečali v Ljubljani. Na Koroško so se vrnili z izjemnim rezultatom; premagali so vso konkurenco in postali državni prvaki.

To je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mlajše, ki so še v procesu šolanja. Prireditev tekmovalcem omogoča prikaz lastnega strokovnega znanja, primerjavo z dijaki drugih srednjih gostinskih šol ter predvsem izmenjavo praks in izkušenj s ciljem, danes prikazano – jutri v praksi uporabljeno.

Ekipo so sestavljali Grega Vaukan, Amadej Potočnik in Klemen Kolar, njihova mentorica je Suzana Planšak s somentorico Bernardo Klančnik.

Njihov preizkus znanja je izjemno zahteven, saj morajo biti pri delu iznajdljivi in inovativni, povezati morajo teorijo s praktičnim izdelkom v 60 minutah.. Dijaki so v obdobju pred tekmovanjem preizkusili različne kombinacije jedi, urili strežbo in spoznavali čuda sveta. Za dijake je tak način dela velik izziv, pridobijo si nove izkušnje in spoznajo skorajda nešteto kombinacij hrane in pijače. 

In s čim so prepričali strogo komisijo?

Na zmagovalnem krožniku pa se je znašlo kar 9 komponent: široki rezanci v smetanovi omaki z orehi, piščančja rulada z listi mlade špinače, bučni pire, sotiran brokoli s slanino in čebulo, gratinirani šampinjoni, flambirana rdeča pesa, hruška - kuhana v vinu, čatni in penasta omaka. Sama priprava, izgled krožnika in okusi so tako prepričali strogo komisijo, da so koroški ekipi podelili najvišje število točk.

 

Dijakom in njihovim mentoricam iskreno čestitamo!

Oglejte si tudi