Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Nasilje nad ženskami: ne glej stran, prijavi nasilje

Spoštovani občanke in občani.

Problematiki nasilja nad ženskami in nasilja v družini namenjamo posebno pozornost na operativni in tudi preventivni ravni. V teh dneh, ko obeležujemo mednarodne dneve boja proti nasilju nad ženskami in nasilju v družini, pa še intenzivneje spodbujamo žrtve k prijavi nasilja.

Nasilje nad ženskami je resen družbeni problem, ki zahteva pozornost celotne skupnosti. Pogosto se zgodi, da žrtve trpijo v tišini, ne da bi se obrnile po pomoč, bodisi zaradi strahu, sramu ali zato, ker ne vedo, kako se spopasti s situacijo.

Zakaj je pomembno prijaviti nasilje
Varnost žrtve: prijava nasilja omogoča takojšnje ukrepanje in zaščito žrtve.
Preprečevanje ponovitve: prijava nasilja pomaga preprečiti nadaljnje zlorabe in varuje druge morebitne žrtve.
Kaznovanje storilcev: prijave nasilja omogočajo pravosodnim organom, da ustrezno ukrepajo proti storilcem in jih postavijo pred odgovornost.
Pomoč žrtvam: prijave nasilja omogočajo žrtvam, da najdejo različne oblike pomoči in podporo.

Policijska postaja Sevnica, Občina Sevnica in Socialno-varnostni sosvet Občine Sevnica so ob letošnjih mednarodnih dnevih akcij proti nasilju nad ženskami skupaj pripravili plakat, s katerim želijo ozaveščati javnost o problematiki nasilja nad ženskami.

Pozivamo žrtve nasilja in vse, ki imate informacije o morebitnih primerih nasilja nad ženskami, da nemudoma stopite v stik s Policijsko postajo Sevnica na telefonsko številko 07 81 61 800, ali pa nasilje prijavite na številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200, oziroma se zglasite na Centru za socialno delo Posavje, Enota Sevnica. Vaša prijava je morebiti edina možnost za žrtev, da izstopi iz kroga nasilja in se ji zagotovi potrebna pomoč.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje pri ustvarjanju varnejše skupnosti za vse.

Vir: Policijska postaja Sevnica in Občina Sevnica

 


 

Oglejte si tudi