Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
16°C
JUTRI
34°C
18°C
Oceni objavo

V športnem domu predavala Sanela Peresciutti, dr. medicine

Na povabilo vodstva Športne zveze Sevnica se je 16. februarja v športnem domu mudila Sanela Peresciutti, dr. med., in v predavanju na temo Emocionalni možgani pojasnila razloge, zaradi katerih se v življenju, tudi v športu, znajdemo v zagati.

V uri in pol trajajočem predavanju, ki ga je spremljajo okoli 100 udeležencev, je predavateljica govorila o tem, kako spodbuditi zaupanje in optimizem, kako izboljšati odnose med ljudmi in kako jih vzdrževati v vsakdanjem življenju.

Sanela Peresciutti, ki je zaposlena na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo, je poudarila, da v današnjem času veliko govorimo o stresu in depresiji. Kar povezuje ti dve stanji, je občutek nemira, nesproščenosti in napetosti, ki nas lahko popeljejo čedalje globlje in nas oddaljujejo od psihičnega in fizičnega zdravja. Dober odnos do sebe in drugih vpliva na naše življenje, posebno na zdravje. Osebnostni in socialni potenciali so potrebni za vzdrževanje psihološkega zdravja in uspešno reševanje problemov.

Vir: Arhiv Športne zveze Sevnica

 

Oglejte si tudi