Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
18°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Team building: športno plezanje v naravi

Team building dogodki so odličen način za dvig morale in produktivnosti med vašimi zaposlenimi. Idealno je, da se team building odvija med delovnim časom podjetja, da ga zaposleni dojamejo kot nagrado, saj bodo tako vaši zaposleni bolj sproščeni, kar bo vsekakor pripomoglo k namenu vašega dogodka.

Predvsem če v vašem kolektivu prevladujejo mlajši kadri, ki so fizično v solidni kondiciji, vam priporočamo, da povabite vaše zaposlene na športno plezanje. Športno plezanje je odlična aktivnost tako za razvijanje vrlin, potrebnih v poslovnem svetu, kot tudi za razvijanje zaupanja v partnerja, s čimer boste utrdili vezi med zaposlenimi.

Zakaj izbrati športno plezanje:

1. Povezovanje članov vaše ekipe

Športno plezanje vedno izvajamo v parih, eden pleza, drugi varuje, nato se zamenjata. V paru se tako razvije medsebojno zaupanje, saj nas partner varuje, tako da je naša varnost v njegovih rokah.Seveda pa bo za dodatno varnost poskrbel usposobljen inštruktor športnega plezanja. Idealno je, da čim večkrat pomešate pare, da poskusi sodelovati vsak z vsakim.

2. Vztrajnost pri doseganju cilja

Športno plezanje ima enostaven cilj, priti do vrha. Med potjo na vrh pa moramo biti vztrajni, iznajdljivi, hkrati moramo premagati strah pred neznanim (višino).

3. Psihična sprostitev od napornega delovnega tempa

Plezanje je neke vrste meditacija v gibanju. Takoj ko se znajdemo 2 metra v zraku, bomo pozabili na vse probleme in skrbi, saj bo vsa pozornost namenjena tukaj in zdaj – da ne pademo iz stene. Poleg tega bo pa tudi sam fizični napo pripomogel k psihični sprostitvi.

In še nekaj priporočil, kako izvesti plezalni team building:

1. Izberite ekipo za team building. V manjšem podjetju boste šli na team building vsi skupaj, če pa imate večje podjetje, je idealno, da gredo skupaj plezat ožji sodelavci, ki vsakodnevno sodelujejo.

2. Dogovorite se za nekaj urni najem plezališča in skupaj z usposobljenim inštruktorjem športnega plezanja, ki bo poskrbel za varnost in vam pomagal pri organizaciji dogodka. Štiri ure bodo povsem dovolj, s tem da imejte na polovici pavzo za malico.

3. Če nameravate zaposlenim omogočiti pitje alkoholnih pijač, s točenjem počakajte do zaključka plezanja!

vir: www.pks.si , zaposlitev.info

Oglejte si tudi