Vsak tretji petek v mesecu novembru obeležujemo Dan slovenske hrane. Letos smo to storili v petek, 21. 11. 2014. V okviru tega praznika smo tudi na naši šol izvedli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos smo želeli še posebej poudariti pomen zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Zato smo učencem postregli domač kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih dobaviteljev. Ob tej priložnosti bi se radi še posebej zahvalili našim donatorjem, ki so nam omogočili izvedbo zajtrka s svojimi proizvodi: mleko – Cilka Kranjc; maslo – Ljubljanske mlekarne,; kruh - Kmetija Gnidica; jabolka - Kmetija Robek.
Na naši šoli smo se odločili, da ta dan še posebej obeležimo, zato smo s pomočjo Zavoda za kreativni razvoj KNOF za učence od 1. do 9. razreda pripravili naravoslovni dan z naslovom »Lokalna tržnica na OŠ Boštanj«. Bilo je pestro, zanimivo in poučno, na sami tržnici pa nas je obiskal tudi župan Srečko Ocvirk.
Literarno-novinarski krožek