Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
16°C
Oceni objavo

Sevnica, slikovito mesto, je jeseni še posebej očarljivo

Tukaj je nekaj idej, kako lahko izkoristite jesenske dni v Sevnici:

1. Obisk Gradu Sevnica: Grad Sevnica je s svojo bogato zgodovino in čudovitimi razgledi na okoliško pokrajino idealna destinacija za jesenski izlet. Jesensko listje doda poseben čar temu renesančnemu gradu.

2. Sprehodi po naravi: Jesen je popoln čas za raziskovanje naravnih lepot Sevnice. Lahko se odpravite na pohod po okoliških gozdovih, kjer boste uživali v barvah jeseni in svežem zraku. Priljubljena pohodniška točka je Lisca, od koder se razprostira čudovit pogled na dolino Save.

3. Vinsko-turistična pot: Sevnica je znana po vinogradništvu, zato jeseni ne zamudite priložnosti za obisk lokalnih vinogradnikov. Okusite lokalna vina in se udeležite vinskih dogodkov, ki jih prirejajo v tem času.

4. Kulturni dogodki in prireditve: Jesen v Sevnici prinaša številne kulturne prireditve, vključno z lokalnimi festivali, sejmi in koncerti. Preverite lokalni koledar dogodkov in se udeležite kakšnega zanimivega dogodka.

5. Raziskovanje starih mestnih jeder: Sprehodite se po starem mestnem jedru Sevnice, kjer lahko občudujete arhitekturo, obiščete majhne trgovinice in uživate v kavi v enem od lokalnih kavarn.

5. Kulinarične dobrote: Sevnica je znana tudi po odlični kulinariki. Obiščite lokalne gostilne in poskusite sezonske jedi, pripravljene iz lokalnih sestavin. Jesen je čas za bučne jedi, gobe in druge jesenske specialitete. Posebej vabljeni na ulični festival dobre hrane, imenovan Sevnška kuhinja, ki bo letos v petek, 13.9., od 17. do 22. ure.

Jesenska Sevnica ponuja pravo mešanico naravnih lepot, kulturnih doživetij in kulinaričnih užitkov, ki bodo zadovoljili vsak okus.

Vabljeni v Sevnico, zakladnico doživetij.

Alenka Kozorog, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi