Logo MojaObčina.si
DANES
33°C
18°C
JUTRI
29°C
18°C
Oceni objavo

Prva »DRIVE IN« slikarska razstava skupine KULL

  Skupina KULL (kulturno ustvarjalnih ljubiteljev Laško) je začela postavljati temelje konec februarja letošnjega leta, ko smo se ustvarjalci entuzijasti odločili družiti in ustvarjati na različnih področjih kot so slikarstvo, literarno izražanje, rezbarstvo, kiparstvo, fotografija, film, domače in umetnostne obrti in kulinarični artistiki.Namen skupine je razvijanje kulturne dejavnosti, ohranjanje kulturne dediščine ter njihov razvoj.Delovali bomo po vsej Sloveniji in tudi v tujini. V skupino smo združeni člani iz vse države ,tudi iz Sevnice in Radeč.

  Čas neverjetno hitro drvi mimo nas, tako pa tudi novosti moderne dobe. Vse mora biti na dosegu takoj in sedaj.Stvari in hrano lahko naročamo preko interneta in nam to dostavijo na domači naslov. V trgovino ali restavracijo se zapeljete z avtomobilom. Klasične stvari nekako počasi izgubljajo svoj čar.

  Minuli vikend se je naša skupina kulturno ustvarjalnih ljubiteljev Laško ( KULL) pod vodstvom Klavdije Simler potrudila in postavila na ogled razstavo slikarskih del v malce drugačni obliki kot smo običajno navajeni. Ob cesti na Planini pri Sevnici smo postavili na ogled 32 slikarskih del različnih tehnik in avtorjev. Razstavo so si mimoidoči lahko ogledali kar med potjo iz svojih prevoznih konjičkov. Odziv na razstavo je bil res lep in zagotovo še ponovimo razstavo tudi v drugih občinah.

  Istočasno je skupina imela slikarsko kolonijo pod naslovom " Zorijo rdeče češnje v dolini moji" na kateri smo slikali različne motive. Obiskovalci so lahko pokramljali z umetniki in si ogledovali dela v nastajanju.

   Vabim Vse, ki bi se radi srečali z nami,da se nam pridružite na obisku v soboto 29.6.2024, ko bomo KUUL-ovci slikarsko ustvarjali na gradu Podsreda. Prisrčno vabljeni !

                                               T. K. iz skupine KULL

Oglejte si tudi