Logo MojaObčina.si
JUTRI
35°C
19°C
PET.
35°C
18°C
Oceni objavo

Občina Šentrupert prejela 10.000 EUR za Evropski teden mobilnosti 2024

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je dne 17. 5. 2024 v Uradnem listu RS, št. 42/2024, objavilo Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2024 v okviru Sklada za podnebne spremembe.
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje aktivnosti občin v zvezi s pripravo in izvedbo aktivnosti informiranja in obveščanja javnosti ter promocije trajnostne mobilnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti v letu 2024.

Vloga Občine Šentrupert za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2024, ki jo je vložil vlagatelj dne 24.6.2024, je bila pravočasna in evidentirana pod številko 56.

Glede na določila javnega razpisa in omejitve višine upravičenih stroškov, navedene v javnem razpisu in razpisni dokumentaciji, je vlagatelj upravičen do sofinanciranja operacije z dodeljenimi nepovratnimi sredstvi Sklada za podnebne spremembe v višini 10.000,00 EUR, kar je najvišje možno finaciranje.
 
Evropski teden mobilnosti (ETM) bo kot vedno potekal med 16. in 22. septembrom. Vseevropska pobuda bo znova spodbujala k spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne, tokrat s poudarkom na urejanju javnih prostorov za vse uporabnike, predvsem na račun prostora, ki ga danes zasedajo avtomobili. Vsebinski poudarek letošnje izvedbe povzema sporočilo »Skupni javni prostor«, ki opozarja na potrebo po njegovi enakovredni rabi.
Vir: sentrupert.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi