Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Polfinale pojdetniškega tekmovanja POPRI 2015 je za nami

V torek, 8. aprila 2015, so v Primorskem tehnološkem parku potekale osebne predstavitve polfinalistov vseslovenskega 10. podjetniškega tekmovanja POPRI 2015, t. i. 'pitchingi'. Pred strokovno komisijo so tekmovalci predstavili svoje podjetniške ideje in se potegovali za uvrstitev v finale. 


160 mladih podjetnih talentov, ki je tekmovalo na podjetniškem tekmovanju POPRI v treh starostnih skupinah (osnovnošolci – zadnja triada/ dijaki/ študenti, diplomanti in ostali odrasli), je oddalo svoje pisne podjetniške naloge na upravo Primorskega tehnološkega parka in se potegovalo za uvrstitev v polfinale. Naloge je pregledala 11 članska strokovna komisija, sestavljena iz pedagoških delavcev in uspešnih lokalnih podjetnikov ter med tekmovalci izbrala 10 polfinalistov iz posameznih kategorij. Polfinalisti so imeli na voljo 3 minute časa za kratko predstavitev njihove podjetniške ideje, medtem ko je imela komisija še 5 minut časa za postavljanje vprašanj.

 

Kategorijo osnovnošolcev so ocenjevali Blaž Erzetič, Erzetich Audio, dr. Mojca Stubelj Ars, MINI POLIGLOTINI, Nastja Valentinčič Al-Bukhari, učiteljica ekonomije na Srednji ekonomski in trgovski šoli v Novi Gorici ter Rok Kogoj, Krafty. Srednješolce so ocenjevali Bojan Blažica, Posadi.si, Aleš Tankosić, profesor na Višji strokovni šoli znotraj Šolskega centra v Novi Gorici in Matej Zrimšek, Krafty. Podjetniške ideje najstarejših tekmovalcev pa Tomaž Jug iz podjetja Editor, Matija Klinkon, Led Luks, Aljoša Pavšič, Neptun Digital in Goran Miškulin, Spintec. Gre za uspešne lokalne podjetnike z znanji najsodobnejših podjetniških metodologij vitkega in agilnega podjetništva. Strokovna komisija, ki je sledila merilom za ocenjevanje POPRI ni pričakovala, da mladi izdelajo načrt za podjetje. Glavni namen tekmovanja je spodbujati mlade k podjetniškemu načinu razmišljanja in jih naučiti osnovnih podjetniških veščin. Zaradi tega je pomembno, da so ocenjevalci pri postavljanju vprašanj in samem ocenjevanju motivirali in spodbujali tekmovalce k nadaljnjemu delu in razvijanju njihovih znanj.

 

Finalisti oz. zmagovalci bodo javno razglašeni na zaključni prireditvi 23. aprila 2015 ob 19. uri v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici. Na zaključni prireditvi bodo podelili tudi nagrado za najbolj ''popoprano idejo'', ki jo bodo izbrali med vsemi tekmovalci, tudi tistimi, ki se v finale niso uvrstili. Nagradni sklad znaša 5.000 EUR.

Oglejte si tudi