Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

ROMARJI ŽE TRI DESETLETJA NA POT K MARIJI POMAGAJ NA BREZJE

Na praznični dan, 15. avgust - dan Marijinega vnebovzetja, je bilo več romanj k Marijinim cerkvam. Že v sredo so se na romanje k Mariji Pomagaj na Brezje odpravili številni romarji z Rečice ob Savinji, ki so na pot krenili po zgodnji jutranji maši.

Peš romanje je vedno prav posebno doživetje. Srečanje s samim seboj, s potjo, ki je v bistvu cilj. In ko ga na koncu res dosežeš, je občutek vedno nepozaben. Kljub morebitnim žuljem, bolečim sklepomin mišicam. Tako so zagotovo čutili tudi romarji z Rečice pri Savinji, ki vsako leto, že 30 let, na največji Marijin praznik peš romajo k Mariji Pomagaj.  Romanje je odpadlo samo lani zaradi uničujočih poplav, ki so zajele Zgornjo Savinjsko dolino.

Po dvodnevnem romanju so z veseljem prispeli na trg pred baziliko, kjer jih je sprejel p. Krizostom Komar, gvardijan frančiškanskega samostana Brezje, ki tudi izhaja z Rečice ob Savinji. Sveto mašo ob 16. uri je na trgu pred baziliko daroval p. Krizostom, ob njem je dsomaševal g. Simon Obrulk. Romarji so tudi popoldan napolnili trg pred baziliko Marije Pomagaj. Ob koncu svete maše je ga. Romana Bider prebrala pismo, ki ga je romarjem iz Rečice namenil celjski škof msgr. Maksimilijan Matjaž.

Tekst in fotografije povzeti po spletni strani Marija pomagaj Brezje

Vir: obcina-recica.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi