Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
17°C
JUTRI
26°C
17°C
Oceni objavo

Županjino priznanje vsem občankam in občanom

Ponedeljek, 17. junij, je bil praznični dan Občine Rečica ob Savinji, ki smo ga obeležili s slavnostno sejo Občinskega sveta, na kateri so bila podeljena priznanja za izstopajoče dosežke in delo v minulem letu.  

V slavnostnem nagovoru je županja Majda Potočnik predstavila nekatere večje naložbe, ki jih sofinancira Občina tudi izven občinskih meja. Večji del pa je bil namenjen poplavam v lanskem avgustu in po-poplavnemu dogajanju, ki je še kako vplivalo na delo in vsakdanji življenjski utrip v rečiški občini. Spregovorila je o nadomestitvenih gradnjah, negotovi usodi posameznikov in poudarila, da je zagotovitev novih domov za občane glavna prioritete Občine.

»V poplavah se je izkazala moč rečiške skupnosti,« je povedala županja Potočnikova, ki se je še enkrat zahvalila vsem, ki so sodelovali v odpravi posledic. Spomnila je na številne drobne, manj vidne zgodbe, ki je vsaka zase prispevala k temu, da so bili rešeni občani, gostje iz obeh kampov in seveda številni domovi. Po nagovoru je tokrat izjemoma podelila županjino priznanje vsem občankam in občanom Občine Rečica ob Savinji za vsa izkazana herojstva ter v znak zahvale za izkazano pomoč, solidarnost in tovarištvo v času poplav v avgustu 2023. Priznanje so v imenu občank in občanov prejeli Nejka Korenjak, Nina Cajner in Drago Poličnik.

Srebrna grba Občine Rečica ob Savinji sta prejela Ana Šimenc za srčno pomoč ljudem v stiski in predano prostovoljno delo ter Mirko Cigale za izdatno pomoč pri gradnji športnega parka na Rečici ob Savinji. Bronasta grba sta prejela Darko Glušič  za dolgoletno zvestobo glasbenemu ustvarjanju in odgovorno vpetost v domače okolje ter Stanislav Klinar (ter ostali prostovoljni bageristi in traktoristi) za nesebično in odgovorno pomoč pri reševanju posledic naravne nesreče

Županovo priznanje mladim za odlične učne dosežke v času šolanja na OŠ Rečica ob Savinji so prejeli Matic Atelšek, Laura Polak, Jaka Hrovat, Jure Matko, Daša Ovčar, Ajda Julija Ozimic. Žiga Vrabič je županovo priznanje mladim prejel za pridobitev naziva »zlati maturant«, županovo priznanje pa je bilo namenjeno še Prostovoljnemu gasilskemu društvu Pobrežje ob Savinji ob jubileju, 100-letnici humanega in uspešnega delovanja.

Dogajanje v trškem jedru, na amfiteatru, so obogatili godbeniki Kulturnega društva Godba Zgornjesavinjske doline.


(vir: obvina-recica.si)

Oglejte si tudi