Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Nace Hranjec z izjemnim dosežkom v Veliki Britaniji

Od 11. do 21. julija 2024 je v Veliki Britaniji potekala že 65. Mednarodna matematična olimpijada. Gimnazijec Ravenske gimnazije Nace Hranjec je dosegel izjemen rezultat, saj se je med šesterico Slovencev najbolje odrezal. Osvojil je srebrno medaljo.

Spomnimo: Nace Hranjec se je po vrsti izjemnih dosežkov na različnih tekmovanjih iz različnih predmetov uvrstil tudi na seznam tekmovalcev na Mednarodni matematični olimpijadi!

Vsako leto na Fakulteti za matematiko v Ljubljani potekajo priprave na mednarodno matematično tekmovanje. Poleg desetih srečanj, na katerih udeleženci obravnavajo izbrane matematične teme, morajo pripraviti in uspešno oddajati tudi domače naloge. Po končanih pripravah potekajo trije izbirni testi, na podlagi katerih se potem izberejo udeleženci. Poseben pogoj je tudi dosežek na državnem tekmovanju. Po pregledu ocen, dosežkov in domačih nalog se šest najboljših kandidatov uvrsti na seznam tekmovalcev, ki bodo na olimpijadi predstavljali Slovenijo.

Pred odhodom na ta dogodek, ki je bil letos v Veliki Britaniji, so Naceta čakale priprave na različnih lokacijah, ki so jih tokrat slovenski tekmovalci opravljali skupaj s Švicarji.

Za doseženo srebrno medaljo Nace ti res iskreno čestitamo.

Čestitke tudi Nacetovi profesorici in mentorici Simoni Vreš.

Vir: ravne.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi