Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Dostop do vrtičkov na Piglu

Obveščamo vas, da je bila prestavljena vstopna točka na Pigl, urejena z zapornico, pristop dostopa pa ostaja enak.

Za ureditev vrtov v spomladanskem in spravilo pridelkov v jesenskem času bo omogočen dostop. V primeru, da je potreben kak izredni (nujni) prevoz, pa se uporabniki vrtičkov lahko za slednjega dogovorijo v sprejemni pisarni na Občini Ravne na Koroškem ali v Javnem komunalnem podjetju Ravne d. o. o., Gačnikova pot 5.

Občinski svet Občine Ravne na Koroškem je na svoji zadnji seji obravnaval in sprejel Dokument identifikacije investicijskega projekta »Urbani vrtovi Pigl«, v okviru katerega se v prihodnjih letih načrtuje urejanje zemljišč na Piglu, kjer bodo v sklopu projekta urejeni urbani vrtovi.

Spomnimo:

Iz najemne pogodbe sledi, da so zemljišča na lokaciji Pigla kmetijska zemljišča, namenjena za vrtnarjenje, neprofitno gojenje vrtnin, sadja in okrasnih rastlin.

Najemnik je dolžan uporabljati zemljišče kot dober gospodar, dolžan je skrbeti za red in čistočo, s svojo aktivnostjo pa ne sme škoditi okolici in motiti ostalih najemnikov. Najemnik se s podpisom pogodbe zaveže, da bo zemljišče uporabljal in obdeloval v skladu z namenom; da ne bo uporabljal sintetičnih fitofarmacevtskih sredstev in mineralnih gnojil, ampak samo tista, ki so v skladu s pravili ekološkega vrtnarjenja; da ne bo na zemljišču postavljal objektov, namenjenih za shranjevanje orodja in prosti čas; da bo vrtiček redno vzdrževal tako, da se pleveli in škodljivci ne bodo širili na sosednje vrtičke.

13. člen Odloka o urejanju, vzdrževanju in varstvu javnih površin (Uradni list Republike Slovenije, št. 105/2008) med drugim določa, da je na javnih površinah prepovedano kolesariti, voziti, parkirati ali postavljati vozila, prikolice ali delovne stroje. Prepovedano je še: spreminjati funkcionalnost in estetski videz javnih površin, opravljati gradbena dela ali postavljati pomožne in začasne objekte brez dovoljenja pristojnega občinskega organa; odlagati predmete, odmetavati odpadke, prirejati prireditve in taboriti brez predhodnega dovoljenja upravljavca, zažigati travne površine, poškodovati, prevračati ali onesnažiti urbano opremo, izvajati športno rekreativne dejavnosti na javnih površinah, če za to niso posebej urejene, opravljati druge dejavnosti, ki posegajo v in poškodujejo javno površino ter povečujejo stroške njenega vzdrževanja.

Globe za prekrške znašajo od 100 € do 1.200 € (več v odloku).

Odlok o urejanju, vzdrževanju in varstvu javnih površin

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi