Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Avgustovska nedelja je tradicionalno namenjena srečanju župana z upokojenci

V nedeljo, 25. avgusta 2024, so se zaključili letošnji 22. Ravenski dnevi, ki jih je organiziral Zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti ob pomoči različnih društev, drugih nastopajočih in gostincev ter Občine Ravne na Koroškem. Veliko zanimivih prireditev in dogodkov se je odvijalo po mestu, privabili pa so tako obiskovalce Raven kot tudi tiste iz bližnje in širše okolice ter celo iz tujine.

V pestrem dogajanju Ravenskih dni so obiskovalci uživali od ponedeljka, 19. avgusta in vse do nedelje, 25. avgusta 2024. V tem tednu smo doživeli 7 dni zabave, glasbe, plesa in dobre volje. Živahen, pester in raznolik program je vključeval številne zanimive prireditve, od glasbenih nastopov, programa namenjenega mladim ter številnih kulturnih dogodkov, športnih aktivnosti, predvsem pa je bil namenjen druženju vseh generacij ob koncu dopustniškega časa. Za obiskovalce vsako leto ponujajo zabavo za čisto vse generacije in tudi letos ni bilo drugače. Od rocka, narodno-zabavne glasbe, jazza, kulinarike. športa ter pestrega otroškega programa, za vsakega se je torej našlo kaj zanimivega.

Prostor (šotor pri Mestnem bazenu), kjer so se konec tedna odvijale prireditve, je bil zadnji dan namenjen dolgoletnemu tradicionalnemu srečanju ravenskega župana dr. Tomaža Rožena z upokojenkami  in upokojenci. Letošnje srečanje, že dvaindvajseto zapovrstjo, je privabilo nekoliko več kot petsto upokojenk in upokojencev, ki so se zbrali na tradicionalnem srečanju. Nagovoril jih je župan dr. Tomaž Rožen  ter jim zaželel prijetno nedeljsko druženje, zahvalil za jim je tudi za številčno udeležbo. Župan je med svojim nagovorom zbrane seznanil tudi o projektih in delih, ki potekajo v naši občini.

Na srečanju so najuspešnejšim tekmovalcem številnih športnih tekmovanj, ki so se v organizaciji DU Ravne na Koroškem v tem tednu odvijala v okolici njihovih prostorov, podelili priznanja in medalje. Priznanja najboljšim v ruskem kegljanju, pikadu, kegljanju in balinanju so podelili župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, član komisije za šport in rekreacijo pri DU Zdenko Skitek, predsednik DU Ravne Avgust Jurc in direktor ZKŠTM Dejan Pandel.

Med projekti, ki delujejo v naši občini, je tudi Koroški medgeneracijski center, namenjen starejši, srednji in mlajši generaciji, ki je aktivno sposobna in si želi druženj s svojimi vrstniki in z drugimi generacijami, novih znanj, poznanstev, pridobiti razne informacije, nasvete in tudi pomoč. Delovanje in vse, kar se pri njih dogaja, je predstavila zakonita vodja Koroškega medgeneracijskega centra Uršula Vezonik.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik DU Ravne Avgust Jurc, ki se je zahvalil županu in organizatorju srečanja Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Dejanu Pandelu z vsemi sodelavci. Nagovoril pa jih je tudi direktor ZKŠTM Dejan Pandel. Se je pa tradicionalno srečanju pridružil tudi Državni poslanec za Koroško Jani Prednik.

Prijetno opoldne so soustvarjali tudi harmonikarji KD Prežihov Voranc pod vodstvom Alena Rožeja, ki so nekaj časa nazaj slavili okrogli jubilej – 40 let. Še lepšo nedeljo sta pričarali mladi glasbenici Nina Valtl, ki je zapela pesem Tri planike in Neja Anželak s pesmijo Moja babica. Mladi glasbenici v glasbenem Direndaju  poučuje prof. glasbe Maja Ocepek.

Predstavilo se je tudi Društvo diabetikov Mežiške doline, katerega člani so v šotoru izvajali meritve krvnega sladkorja. Na stojnici se je predstavilo še delovanje KMC, klekljarice sekcije Lipa Ravne ter dobrote s Kmetije Dvornik. Program je povezovala Janja Širnik.

Za prijetno druženje, veselo razpoloženje in zabavo je poskrbel Ansambel Zeme, ki ga sestavlja šest odličnih, izobraženih glasbenikov z dolgoletnimi izkušnjami na glasbeni sceni.

Nedelja je minila ob izvrstni lokalni hrani gostinstva CosaNostra

in v prijetnem druženju, medgeneracijskem prepletu ter smelem snovanju organizatorjev prihodnjih dogodkov.

 

Foto: Nika Hölcl, fotobeležNica

Vir: ravne.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi