Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C

LEŠKO POLETJE 2024

##VIEWS##
Organizator: Krajevna skupnost Lesce in leška društva
Vstopnina: Vstop prost

Mesec julij je v Lescah mesec praznovanja. Krajevna skupnost namreč slavi svoj praznik.

V ta namen smo skupaj z leškimi društvi v poletnih mesecih pripravili pester program športno kulturnih prireditev:

Prireditve v počastitev praznika Krajevne skupnosti Lesce bomo otvorili z otvoritvijo razstave leških slikarjev, ki so se v letošnjem, pod okriljem Turističnega društva Lesce, združili v sekcijo LiLe, Otvoritev razstave bo v četrtek, 4. julija 2024, ob 19. uri v galeriji Titanija v Lescah, odprta pa bo do konca mesec avgusta. Del razstave pa bo do konca julija 2024 potekala tudi v Restavraciji Šobec.

V soboto, 6. julija 2024 Balinarski klub Lesce pripravlja tradicionalni Mednarodni turnir v balinanju. Turnir se bo pričel ob 9. uri.

V sredo, 10. julija 2024 vas Društvo upokojencev Lesce vabi na Medgeneracijski pohod po krajevni skupnosti Lesce. Zbor udeležencev je ob 8. uri pred Restavracijo Center Lesce.

V petek, 12. julija 2024 vas najprej ob 9. uri balinarji iz Društva upokojencev vabijo na Medobčinski balinarski turnir, ki se bo odvijal na balinišču v Lescah. Ob 18. uri pa Krajevna skupnost Lesce pripravlja še animacijo za otroke, na otroškem igrišču ob Družbenem centru Lesce. Najmlajše bo zabavala skupina Čupakabra. 

V soboto, 13. julija 2024 vas najprej ob 10. uri Turistično društvo Lesce in kamp Šobec vabita na športno igrišče v kampu, kjer se bo odvijal Odprti turnir odbojke na mivki. Prijave za turnir v odbojki so možne do 12. 7. 2024 na elektronski naslov camping@sobec.si. Ob 19. uri pa vas svet Krajevne skupnosti vabi na Osrednjo proslavo ob krajevnem prazniku, ki bo v avli OŠ F. S. Finžgarja Lesce.


Nedelja, 14. julij 2024 bo popolnoma športno obarvana. Ob 8. uri se bo na vadbišču ŠKD Lesce - Radovljica pričela 3. (zadnja) kvalifikacijska Hoopers tekma za nastop na Worl Hoopers Open Championship 2024.              Ob 9. uri se bodo kolesarji podali na krajši, 10 kilometrski ali daljši, 20 kilometrski Leški kolesarski krog. Start in cilj je pred Restavracijo Center Lesce. Uro kasneje, ob 10. uri pa se bo na parkirišču pred Restavracijo Center Lesce pričel Turnir v prstometu.

Tudi 15. avgust je v Lescah praznik. Na ta dan bodo člani Aerokluba ALC Lesce na letališču Lesce pripravili že 34. Miting malega letalstva. Miting se bo pričel ob 10. uri. Ob 16. uri pa vas Krajevna skupnost Lesce vabi na Leško tržnico, ki se bo odvila v starem delu Lesc, nasproti gostilne Leščan, od Špana proti Legatu. Nastopila bosta Sonja in Uroš iz DUO JUKE BOX.

V soboto, 31. avgusta 2024 ob 7. uri vas ŠKD Lesce-Radovljica vabi na Agillity tekmovanje, ki se bo odvilo na njihovem vadbišču.

V juliju in avgustu 2024 bo ŠKD Lesce - Radovljica pripravilo več "poletnih šol - tečajev"  (delovne sprehode, Agility, Hoopers, Rally obedience...). Več informacij je dostopnih na FB in spletni strani ŠKD Lesce - Radovljica.


Vse prireditve, razen Mitinga malega letalstva so brezplačne.

 

Pridite, prijetno bo!

 



Oglejte si tudi