Pozdravljeni!
V mesecu februarju je Mateja Reš povabila k sodelovanju Oksano Žigilij s katero nas bosta popeljali v rusko kulinariko.
Družili se bomo vsak petek ob 18:00, na povezavi:
https://us02web.zoom.us/j/81177200177
Meeting ID: 811 7720 0177
Passcode: 549131
Kaj radi skuhamo v Rusiji
V kuhinji po Zoomu napredujemo! Mesec februar bo v znamenju ruske kulinarike. Glavno kuhalnico bo prevzela Oksana Žigilj, ki že leta živi na Bledu in je turistična vodička take sorte, ki gostu našo deželo predstavi na pretanjen način. V času korone ima tudi več časa za kuho, zato se je spontano porodila zamisel, da združiva moči. Torej bom ta mesec jaz zelo radovedna učenka, pa tudi vi boste bolj aktivni, če to želite! Oksana pravi, da boste kuhali tudi vi!
V prvi delavnici bomo pripravili eno najbolj znanih ruskih jedi, BORŠČ, zraven pa bomo spekli česnove buhteljčke. Oksana je pripravila osnovne napotke, ostalo prejmete po delavnici!
Torej pripravite:
Boršč (recept moje mamice)
Podani recept za 8 krožnikov.
To storite doma, pred začetkom skupnega kuhanja:
Potrebujemo govedino z kostjo (kot za govejo juho – ne samo kosti!), ki jo operemo in damo kuhat v večji lonec. Dodamo sol in celo očiščeno čebulo. Kuhamo cca uro in pol ter sproti pobiramo peno.
Ko je meso kuhano, ga vzamemo iz lonca, ohladimo in narežemo na poljubne koščke.
Če kdo ne je mesa, ta del opusti in pripravi samo lonec z vodo (približno 2.5 litrski).
Imejte pripravljeno:
Krompir 300gr
Zelje 400gr
Čebula 1večji kos
Česen 2 stroka
Korenje 2 srednje velika kosa
Špeh - salo (manjši kos)
Kisla smetana
Paradižnikovo mezgo, črn poper, peteršilj, koper in olje za praženje.
Česnovi buhteljčki
Imejte pripravljeno:
Belo moko 600 gr
Mlačno vodo
Česen 3 stroki
1 kocka kvasa
sol
Lepo vabljeni v našo družbo,
Hana