Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
20°C
JUTRI
32°C
19°C
Oceni objavo

Odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni 21.-25. 6.2024

Murska Sobota na odprtem državnem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni gosti tekmovalce iz osmih držav

Tekmovalni spektakel v zraku nad Mursko Soboto bo potekal med 21. in 25. junijem 2024. Organizator načrtuje tudi bogat spremljevalni program, nebo nad Prekmurjem bodo obarvali tudi fiesta baloni.

Organizator dogodka, Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote, bo gostil ekipe iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Italije, Hrvaške, Poljske, Španije in Turčije, ki se bodo na sedmih tekmovalnih letih pomerile v različnih tekmovalnih nalogah. Organizacija mednarodnega tekmovanja je izjemno pomembna za razvoj tega športa v Sloveniji, Prekmurje, kjer so pogoji za letenje idealni, pa postaja čedalje bolj prepoznavna destinacija za balonarje.

Otvoritvena slovesnost bo v petek, 21. junija 2024, ob 20.30 v Mestnem parku Murska Sobota. Rezultati bodo znani 25. junija 2024, ko bodo najboljšim tudi podelili medalje.

O lokacijah, od koder bodo tekmovalni baloni poleteli, vas bodo sproti obveščali na spletni strani:

https://flyballoons.eu/flyballoons/ in na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

 Organizator tega športnega tekmovanja je poskrbel tudi za bogat spremljevalni program, namenjen tudi otrokom. Tako bodo v petek, 21. junija 2024, med 17. in 19. uro v Mestnem parku v Murski Soboti (pri gradu) potekale delavnice za otroke – Igrivi baloni nad Soboto (https://soboskidnevi.si). Otroci se bodo tako lahko skozi ustvarjalne igre (likovno snovanje, tehniška delavnica, športne igre z baloni, plesna animacija) spoznavali s toplozračnimi baloni. Posebej zanje bo razstavljen pravi toplozračni balon, ki si ga bodo lahko spoznali od blizu in pokukali vanj.

 Na stojnici si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi animirani film o zgodovini balonarstva v Sloveniji.


Oglejte si tudi