Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
33°C
16°C
Oceni objavo

Huda ura v Kokri

Preddvor, 20.7. 2024 - Neurje, ki se je v petek pozno zvečer razbesnelo nad Slovenijo, je težave in škodo povzročilo tudi v preddvorski občini, v  Kokri.

Najhuje je bilo v zaselku Podlebelca, kjer sta potok z nanosi in večja količina kamenja in peska, ki je prigrmela izpod Kalškega grebena, poškodovala več hiš, most in cesto, hudourniška voda pa je škodo na objektih povzročila tudi v dolini pod Suhadolnikom.

Zalilo je tudi travnik, na katerem je taborilo 47 belgijskih skavtov. Sredi noči so gasilci PGD Preddvor v sodelovanju s Štabom Civilne zaščite Preddvor vse otroke rešili. Poveljnik občinskega štaba CZ Aleš Drekonja je sporočil, da sicer upravičeno prestrašeni skavti razen manjših prask niso poškodovani, njihov tabor in stvari pa je odnesla voda. Namestili so jih v sejni sobi in garaži hotela v Tupaličah, oskrbeli so jih preddvorski prvi posredovalci, preko regijskega štaba CZ za Gorenjsko pa so jim priskrbeli ležišča in odeje.

V času nočne intervencije so preddvorski prostovoljni gasilci na isti lokaciji v Kokri pomagali tudi onemogli osebi, do katere zaradi neurja reševalci niso mogli dostopati.

Odpravljanje posledic neurja ponoči ni bila mogoče, so pa štab CZ z županom Rokom Roblekom, gasilci ter domačini na delu že od ranega jutra. Šele dan je povsem pokazal razsežnosti škode. Kot je povedal župan, je poškodovanih deset objektov, osem huje, dve hiši pa sta poškodovani do te mere, da nista primerni za bivanje in je vprašljiv njun nadaljnji obstoj. Ljudje niso bili poškodovani, prebivalce treh hiš so evakuirali.

P.L.P.

Foto: Rok Roblek

Vir: preddvor.si

Komentarji (1)

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.

Cvetka Cater 25. 07. 2024

Oglejte si tudi