Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
15°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Gorenjska na kolesu - Občina Preddvor in vabilo na odprtje sistema Gorenjska.bike

V sklopu projekta LAS Gorenjska košarica GORENJSKA NA KOLESU je Občina Preddvor leta 2022 pristopila k izgradnji električne kolesarnice na lokaciji parkirišča trgovine Mercator. Pred poletjem 2024 je tako Občina Preddvor postavila kolesarnico in nabavila 5 koles (3 navadna in 2 električna).

S tem je Občina Preddvor pristopila k skupni Gorenjski kolesarski javni infrastrukturi, ki omogoča varnejše kolesarsko povezovanje med gorenjskimi občinami. To je dodatna pridobitev za vse občane, ki bodo lahko pri svoji mobilnosti koristili sistem Gorenjska.bike. Sistem Gorenjska.bike obratuje v desetih občinah; v Kranju in Cerkljah na Gorenjskem, na Bledu, Jesenicah, v Domžalah, Naklem, Preddvoru, Radovljici, Škofji Loki in Tržiču. Uporabnik si lahko kolo izposodi v eni in ga vrne v drugi občini. Sistem je popolnoma avtomatiziran in od aprila do novembra deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Priloženo objavljamo tudi dve zloženki, v katerih je predstavljeno delovanje javnega sistema souporabe koles Gorenjska.bike, s poudarkom na predstavitvi poteka registracije in uporabe. Javnost bomo o dodatnih podrobnostih obvestili tudi na predstavitvi.


Vabimo vas na svečano otvoritev sistema Gorenjska.bike, ki bo potekala v sredo, 31. julija, ob 8. uri pri kolesarnici pri trgovini Mercator.

Uvodoma vas bosta nagovorila župan in direktorica RRA Gorenjske - BSC Kranj, v nadaljevanju pa bomo skupaj prerezali trak kot znak otvoritve novega avtomatiziranega sistema izposoje koles (»bike sharing«) v Preddvoru, ki nas postavlja na turistični zemljevid Slovenije, saj nas povezuje z vsemi občinami, kjer sistem že deluje.

Na lokaciji bo potekal predstavitveni program, kjer bomo predstavili in demonstrirali sistem izposoje koles in uporabo mobilne aplikacije Mobiln.si, ki bo bistveno poenostavila izposojo koles. Po organiziranem predstavitvenem krogu bo kolesa možno tudi testno preizkusiti.

Na območju centra Preddvora je trenutno postavljeno eno elektrificirano postajališče za izposojo koles, na katerem so zaenkrat na voljo skupno 2 električni in 3 navadna kolesa. Občina ima namen v prihodnje zgraditi še dodatna postajališča z električnimi in navadnimi kolesi.

Poleg uporabe mobilne aplikacije je možno kupiti tudi fizične kartice za uporabo izposoje koles. Nakup bo možen v turističnem informativnem centru (TIC) v Preddvoru v času uradnih ur.

Prireditev bomo sklenili ob manjši pogostitvi.

Veselimo se vaše udeležbe in skupnega druženja.

Vir: preddvor.si

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi