Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
16°C
JUTRI
33°C
17°C
Oceni objavo

Prva Delavnica Kaligrafije: Umetnost Pisanja v Popolnem Sijaju

V ponedeljek popoldan, 8.7.2024 smo imeli priložnost udeležiti se prve od štirih delavnic kaligrafije, ki je potekala v sproščenem in ustvarjalnem vzdušju. Dogodek je bil nadvse zanimiv in poučen, kar je razveselilo vse prisotne.

Delavnico je vodila Andreja Kvas, izkušena kaligrafinja, ki je s svojo spretnostjo in strastjo do umetnosti pisanja navdušila vse prisotne. Andreja je spretno podala svoje bogato znanje in izkušnje, kar je omogočilo, da so se tudi začetniki hitro vključili in začeli uživati v procesu učenja kaligrafije.

Andreja je za delavnico pripravila posebne mapice, ki so vsebovale vse potrebne vaje. Vsak udeleženec je prejel svojo mapico, v kateri so bili skrbno pripravljeni materiali, od osnovnih črt in oblik do bolj zapletenih vzorcev in pisav. Poleg tega je Andreja poskrbela za vso potrebno opremo, vključno s kvalitetnimi peresi, črnili in posebnimi papirji, ki so primerni za kaligrafijo.

Udeleženci delavnice so imeli priložnost spoznati osnove kaligrafije, se naučiti pravilnega držanja peresa in osnovnih tehnik pisanja. Vzdušje na delavnici je bilo zelo prijetno, saj je Andreja spodbujala vsakogar in nudila individualno pomoč, kar je pripomoglo k hitremu napredku vseh udeležencev.

Navdušenje nad prvo delavnico je bilo očitno, saj vsi udeleženci že komaj čakajo na naslednjo priložnost, ki bo 22.7.2024 od 17.30 do 20.00, da se ponovno srečajo in poglobijo svoje znanje.

Andreja je obljubila, da bodo prihodnje delavnice še bolj poglobljene in bodo udeležencem omogočile, da se naučijo še več posebnih tehnik in stilov pisave. Na koncu vseh štirih delavnic bo vsak znal pisati v tej čudoviti umetniški pisavi.

Prva delavnica kaligrafije je bila nedvomno uspešna in je vzbudila veliko zanimanje za to starodavno umetnost. Veselimo se naslednjih srečanj in novih priložnosti za učenje ter izražanje svoje ustvarjalnosti skozi pisanje.

Informacije: 031 722 201 Mirica Reberšek, mcp@prebold.si ali osebno na centru.

Oglejte si tudi