Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Počitniške dogodivščine v Medgeneracijskem centru Prebold

Med 15. in 19. julijem 2024 smo v sodelovanju med Športno zvezo Prebold, Medgeneracijskim centrom Prebold in Občino Prebold organizirali počitniško varstvo za šoloobvezne otroke od 1. do 5. razreda.

Občina Prebold je prispevala k sofinanciranju varstva, za kar smo vsi zelo hvaležni, saj je to staršem omogočilo nekoliko manjše stroške.

Prvi dan nas je presenetil Sladoledni vrt Prebold, ki je vsakemu otroku podaril kepico sladoleda. Deležne smo ga bile tudi vse tri, ki smo z veseljem skrbele za male nadobudneže.

Seveda je to še dodatno polepšalo začetek počitniškega varstva.

Vsako jutro smo se zbirali med 7.00 in 8.00 uro, nato pa uživali v okusnem zajtrku, ki je vključeval Nutello na žemlji, jajca, klobaso, sir in zadnji dan pa tudi palačinke z Nutello. Pred zajtrkom so otroci ustvarjali z perlicami, risali ali se igrali. Posebno pohvalo si zaslužita deklici Zoja in Hana, ki sta se prostovoljno javili za pomivanje posode skozi vse dni varstva. Po prihodu nazaj v center pa so se otroci ohladili in sladkali s sladimi lubenicami ali bananami.

Za male nadobudneže smo skrbeli, prostovoljka Jolanda Stergar, študentka Vita Černila in Mirica iz Medgeneracijskega centra Prebold.

Gospod Stas, ki je poklicni fotograf priseljen iz Ukrajine in oče enega našega šolarja v varstvu, se je ponudil, da fotografira. Res so fotografije prava umetnina, prepričani smo, da boste takoj ugotovili, katere so njegove. Nekaj jih je narejenih s telefonom, ko gospoda ni bilo zraven.

Najlepše se zahvaljujemo za tako čudovite fotografije.

Kaj vse smo v varstvu počeli!

Prvi dan smo obiskali čebelnjak pri Aninem domu, kjer sta nas sprejela prijazna čebelarja. Spoznali smo veliko novega o čebelah in se posladkali z medom. Nato smo se polni vtisov odpravili v gaj in nato na kosilo, ki nam ga je vsak dan pripravil vrtec Prebold. Iskreno zahvaljujemo za čudovita in zelo okusna kosila, ki so jih otroci z veseljem pojedli.

Po kosilu je sledil zaslužen sladoled, nato pa smo se vrnili v center, kjer smo počivali, ustvarjali ali se igrali, do prihoda staršev.

Drugi dan smo obiskali gasilski dom Prebold, kjer smo se seznanili z delom gasilcev in se tudi sami preizkusili v gašenju z gasilsko cevjo, peno in ročno škropilnico. Ob tej aktivnosti je bilo veliko veselja in smeha. Po mokri zabavi smo se preoblekli v suha oblačila in se odpravili na kosilo ter nato v gaj. Tudi ta dan ni manjkal sladoled.

Tretji dan smo ustvarjali lutke iz papirja za lutkovno igrico Debela repa. Gospa Marija, ki bi nam pri tem pomagala, je zbolela, zato smo morali lutke izdelati sami. Izkazale so se za resnično unikatne, saj jih je vsak otrok izdelal po svoje. Začeli smo tudi pripravljati gledališče.

Četrti dan so nas obiskali predstavniki Centra za krepitev zdravja Žalec. Otroci so z veseljem sodelovali v igri o čistih zobkih in se udeležili zanimivih iger za pozornost in sprostitev, ki so potekale tako znotraj kot zunaj v senci.

Peti dan smo se resno lotili priprave gledališča, ki smo ga ustvarili iz velike škatle. Vsak otrok je narisal nekaj, kar spada na kmetijo, kar je gledališču dalo čudovito zakulisje in okraske. Po več generalnih vajah je bila predstava pripravljena.

Starši so prišli po otroke z velikim pričakovanjem in si z zanimanjem ogledali igrico. Lutke, ki so jih otroci nesli domov, in pokali, ki so jih dobili ob koncu čudovito odigrane igrice, jih bodo vedno spominjali na te poletne dogodivščine.

Teden je kar prehitro minil za otroke in za nas, ki smo z veseljem skrbeli za njih.

V avgustu od 19. 8. do 23. 8. 2024 imamo še nekaj prostih mest za počitniške dogodivščine. Lahko še prijavite svojega otroka.


Informacije: 031 722 201 Mirica Reberšek, mcp@prebold.si ali osebno na centru.

Oglejte si tudi