Logo MojaObčina.si
JUTRI
34°C
20°C
ČET.
32°C
20°C
Oceni objavo

Razstava akademskega umetnika Mihe Eriča

Kdaj

25. 2. 2020 ob 9:00 - 27. 3. 2020 do 20:00

 

Lokacija

osrednji hodnik hostla Celica

 

Vstopnina

vstop prost

 

 

 

 

 

Miha Erič (1991) se kot likovni ustvarjalec v prostorih hostla Celice predstavlja tretjič.

Prvič se nam je marca 2017 s serijo barvnih linorezov, ki so nastali med trimesečno turnejo po ZDA z njegovo glasbeno skupino Prismojeni profesorji bluesa. Seriji linorezov s skupnim naslovom Amerika je po številnih pozitivnih odzivih sledila serija novih grafik, večinoma lesorezov, pri katerih je umetnik v soustvarjanju z naravo (poseben užitek so mu predstavljali odtisi, ki jih je dobil z različnimi vrstami lesa) tematsko prepletal domišljijski svet z realnim, sedanjost s preteklostjo. Na Mihovem »kalejdoskopskemu vrtiljaku«, kjer se nam je dozdevalo, da smo prepoznali vpliv tako stare japonske klasike kot Birolle in Jakca, pa seveda ni manjkalo tako značilnega in prepoznavnega eričevskega humorja.

 

Z razstavo »Tam, kjer sem bil, in tam, kjer še nisem bil« se je v Celici predstavil konec leta 2018.

Tokratna razstava nosi naslov Pogledi. Gre za novo serijo barvnih lesorezov, linorezov in bakrorezov, v kateri nas umetnik popelje v svoj svet – svet improvizacije, domišljije, idile ... –, ki ga doživimo na nek način anahronistično (zaradi same tehnike, ki je v sodobnem času zaradi dolgotrajnega postopka tako rekoč v zatonu), po drugi strani pa nas ravno ta anahronizem očara in ponese tja, kamor umetnik želi.

Miha Erič je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani (smer ilustracija). Je izjemno plodovit ustvarjalec tako na likovnem kot glasbenem področju. 

Oglejte si tudi