Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Reševanje večne uganke na pravljični uri z Bino Plaznik

V četrtek, 23. maja 2024, je bila v Občinski knjižnici Polzela pravljična ura s kamišibaj gledališčem nepozabno doživetje za otroke in njihove starše. Ogledali smo si predstavo z naslovom »Jajce ali kokoš«, ki nas je popeljala v čarobni svet pravljic. Avtorica predstave Bina Plaznik je skupaj s hčerko Julijo na lanskem 7. kamišibaj festivalu v Velenju prejela zanjo zlato priznanje in sta se uvrstili na 11. državni kamišibaj festival v Črnomlju.


Med predstavo smo poskušali rešiti večno uganko, kaj je bilo najprej, kokoš ali jajce. In ker nam te uganke ni uspelo rešiti, smo premišljevali in iskali odgovore na vprašanja še drugih zabavnih nalog. Ob glasbi smo tudi zaplesali in se nato lotili ustvarjanja. Iz papirja smo izdelovali kokoške in jih okrasili po svoje. Otroci so bili navdušeni nad ustvarjanjem in ponosno so si ogledali svoje unikatne izdelke. Na koncu smo naredili še piko na i s poslikavo obraza, kar je bila prava poslastica za otroke. S pisanimi barvami in malce domišljije jim je Bina Plaznik narisala njihove najljubše motive.


Pravljična ura s kamišibaj gledališčem oziroma predstavo »Jajce ali kokoš« je bila nepozabna izkušnja, ki je združila zabavo in ustvarjalnost. Otroci so odšli nasmejani in polni novih idej ter spominov, ki jih bodo zagotovo še dolgo ohranili.


Renata Novak

Oglejte si tudi