Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Nujno obvestilo

Močno deževje, ki je zajelo našo območje, nam znova povzroča nevšečnosti. Agencija RS za okolje je za severovzhodno Slovenijo izdalo rdeče opozorilo, saj so ob obilnih padavinah, ki so padle v kratkem času, silovito narasli nekateri vodotoki, ki že poplavljajo.

Pred neurji ukrepajte preventivno: pravočasno se umaknite ali zaščitite vozila. Pospravite orodje, kolesa, stole, pripomočke za žar, igrače in vse druge stvari, ki bi jih veter lahko raznašal. Odstranite vse lahke in lomljive predmete s teras, balkonov in vrtov. Redno vzdržujte okolico stavbe, zagotovite neovirano odtekanje meteornih voda in očistite strešne žlebove. Če lahko, iz kleti in nižjih prostorov preventivno umaknite premično premoženje. V okolici hiše zavarujte predmete, ki jih voda lahko odplavi.

Ne pozabite tudi na domače živali in jim nudite ustrezno zavetje -  če je mogoče, naj bodo v zaprtih prostorih.

Med neurjem ravnajte samozaščitno, ostanite v zaprtih prostorih in ne odhajajte na nenujne poti. Poskrbite za svojo varnost in varnost drugih. Med točo ne poskušajte rešiti vozil ali zaščititi pridelkov na vrtu, saj vas toča lahko poškoduje.

Zaradi obilnega deževja in morebitnega razlivanja reke Dravinje lahko pride do neugodnih razmer na cestah. Varnost vseh udeležencev v prometu je naša najvišja prioriteta, zato so zaradi razlivanja reke in poškodb cest na nekaterih odsekih potrebne začasne zapore prometa, ki se bodo po umiritvi razmer sprostile. Prosimo vas, da upoštevate postavljene prometne znake in povečate pozornost pri vožnji, zmanjšate hitrost in upoštevate vse prometne predpise. Prilagodite hitrost vožnje razmeram na cesti ter ohranite ustrezno varnostno razdaljo med vozili. Še posebej previdni bodite pri vožnji po bankinah in pobočjih, saj so ob močnih deževjih bankine bolj izpostavljene eroziji in poškodbam, zato se izogibajte parkiranju na bankinah ter vožnji izven urejenih cest.

V primeru nevarnosti in ogroženosti takoj pokličite na številko 112 in se čimprej umaknite na varno območje. Telefonska številka civilne zaščite Občine Poljčane je 064 243 990.

Več navodil in ukrepov pred poplavami lahko najdete na https://www.gov.si/teme/poplave/.

Hvala vsem gasilcem in posameznikom za nesebično pomoč v tem času.

Oglejte si tudi