Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Kadetski evropski pokal TEPLICE - EJU TEPLICE CADETS

V Teplicah na Češkem je minuli vikend potekal kadetski evropski pokal EJU TEPLICE CADETS. Tekmovanje  šteje kot mednarodno tekmovanje za kadete po pravilniku Judo zveze Slovenije. Na tekmovanju je nastopilo 687 tekmovalcev iz 33 držav. Pravico nastopa na tekmovanju za kadete imajo letniki 1998, 1999 in 2000. V okviru 36 članske slovenske ekipe so nastopili ANEJ DUKARIČ, ALEN VUČINA ( oba letnika 2000)  ter MAŠA FLOR (1999). Za vse tri je bila to prva tekma na evropskem pokalu.

ANEJ DUKARIČ je nastopil v kategoriji -60kg, kjer je bilo 56 tekmovalcev. Anej je imel prvo borbo nasprotnika iz Madžarske in je po dobri borbi klonil malo pred koncem borbe in nato ostal brez repasaža.

ALEN VUČINA je nastopil v kategoriji -66kg, kjer je bilo največ tekmovalcev in sicer kar 92. Prvo borbo je bil prost, naslednjo borbo se je pomeril z tekmovalcem  iz Madžarske, katerega je premagal, naslednjo borbo pa je proti nizozemskemu predstavniku izgubil po izenačeni borbi zaradi kazni. Uvrstitve v repasaž žal ni imel.

MAŠA FLOR je na tatami stopila v nedeljo v kategoriji +70kg, kjer je bilo 23 tekmovalk. Prvo borbo je izgubila proti predstavnici iz Nemčije, v repasažu  se je pomerila s predstavnico iz Nizozemske, kateri je prav tako morala priznati premoč.

Po tekmovanju pa so se oplotničani udeležili še tridnevnih priprav. Vsem trem iskrene čestitke.

Oglejte si tudi