Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
16°C
JUTRI
32°C
15°C
Oceni objavo

Uživajmo lokalno hrano

Dogodki v okviru projekta Uživajmo lokalno hrano

 

 

V občini Nazarje poteka projekt Uživajmo lokalno hrano, ki ga kot partnerji izvajajo Kmetijsko gozdarski zavod Celje, Občina Nazarje in Osnovna šola Nazarje. V prihodnjih dneh bo v okviru projekta potekalo kar nekaj aktivnosti.

 

V soboto, 30. avgusta 2014, bo ob 10. uri v Bohačevem toplarju potekal tako imenovani Dan krompirja. Zainteresiranim kupcem bomo predstavili različne sorte krompirja, ki jih pridelujejo kmetje v Občini Nazarje. Predstavitev bomo popestrili s pokušino praženega krompirja, krompirja, pečenega v žerjavici in povojčkove juhe (vrsta krompirjeve juhe).  Zainteresirani kupci se bodo lahko dogovorili o nakupu krompirja za ozimnico.

 

Na kmetijah želimo spodbuditi pridelavo jagodičevja, zato bomo zainteresirane pridelovalce 10. septembra 2014 popeljali na ogled kmetij v Okolico Dobrunj in Litije, kjer bomo obiskali kmetije, ki na 600 m nadmorske višine pridelujejo jabolka, hruške, maline, jagode, borovnice. Sadje prodajajo največ kar doma na kmetijah.

 

V dneh od 6. do 21. septembra 2014 bodo potekali v Občini Nazarje različni dogodki v okviru praznovanja občinskega praznika. V sklopu Lesarskega praznika bo v soboto, 13. septembra 2014, pred Domom kulture na stojnici predstavljena zgibanka o sonaravnem in trajnostnem nabiranju gozdnih dobrin v gozdovih.

 

Ob osnovni šoli Nazarje je bil postavljen eko vrt, kupljene so bile sadike trajnic in nekaj vrtnega orodja. Rezultate bodo predstavili na dnevu odprtih vrat v torek, 16. septembra  2014, od 13. do 17. ure v okviru dneva odprtih vrat OŠ Nazarje.

 

Projekt Trajnostna oskrba prebivalcev občine Nazarje z akronimom »Uživajmo lokalno hrano« je še kako aktualen, saj v zadnjem času poteka veliko aktivnosti, s katerimi bi v Sloveniji radi pospešili pridelavo lokalne hrane, povezali pridelovalce in pospešili trženje kmetijskih pridelkov, proizvodov in storitev.

 

 

 

                                                                               Štefka Goltnik

Oglejte si tudi