Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

Sanacijska dela po neurjih 19. in 20. 7. 2024 ter 2. in 3. 8. 2024

V preteklih tednih je na območju občine Muta neurje ponovno povzročilo veliko škode tako na zasebnih kot občinskih zemljišči in tudi gospodarski javni infrastrukturi. Trenutno so v teku nujni posegi, s katerimi bo v čim krajšem času vsem občanom ponovno omogočena cestna povezava ter preprečena nadaljnja škoda ob morebitnih ponovnih nalivih.

Škodo so v neurju 19. in 20. 7. 2024 povzročili predvsem manjši vodotoki, in sicer Koparčev grabn, Prevolov grabn (Vud), Vrački potok ter vsi drugi manjši pritoki.

Na območju Gortine, Pernic in Bistriškega jarka so dela intervencijsko potekala celoten vikend na več lokacijah, tekom tedna pa so se delno sanirali manjši usadi ter odstranili nanosi na cestiščih.

Na območju celotne občine se čistijo jarki, jaški in propusti, vendar bodo na nekaterih mestih potrebna večja sanacijska dela, kjer pa je to mogoče, pa dela že potekajo oziroma se bodo izvedla v najkrajšem možnem času. V tem tednu se nadaljujejo dela na območju Pernic (cesta od Doma Krajanov do Ojstrice), Mlak (odkrit vod vodovoda), Bistriškega jarka (cesta do stavb na naslovu Jernej 1 in 1a, Pernice 6, struga Koparčevega grabna) in Sv. Jerneja (propust pod stavbo na naslovu Sv. Jernej 23), kjer je neurje dne 2. 8. 2024 na posameznih lokacijah še dodatno uničilo cestišča. Dela pa še zdaleč niso končana in upamo, da bodo zaključena v čim krajšem možnem času.

Vse občane ob tem ponovno obveščamo, da je na spletni strani Občine Muta objavljen poziv oškodovancem za prijavo škode ob neurju, s katerimi se zbirajo vloge oškodovancev in ocenjevanje nastala škoda na kmetijskih zemljiščih, objektih in infrastrukturi.  Obrazec je možno oddati do vključno dne 25. 8. 2024.

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi