Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C
Oceni objavo

IZLET NA DOBRAČ

 Izlet na Dobrač smo planirali že v letu 2023, a smo ga morali zaradi slabega vremena odpovedati.

Letos nam je bilo vreme bolj naklonjeno. Na pot smo krenili v torek, 6. avgusta 2024. Z mini avtobusom smo se zapeljal proti Prevaljem in naprej preko mejnega prehoda Holmec. Po Avstrijski-Koroški smo se peljali do Beljaka, kjer smo se usmerili na Beljaško alpsko cesto. Po široki, a dragi cesti, katere cestnina je znašala kar 64.50 evrov, smo se pripeljali na višino 1732 metrov.

Na parkirišču nas je pričakala megla, ki pa se je na poti proti vrhu razkadila.

Pot nas je vodila nekaj časa po gozdni cesti, nekaj višje pa smo skrenili na travnato pobočje, ki se je strmo dvigovalo proti vrhu. Zadnji del poti smo ponovno hodili po gozdni cesti. Celo pot so nas spremljali konji, osli in krave, ki so bili na paši.

Ko smo se bližali vrhu, se je megla pričela dvigati in smo lahko uživali v razgledih po okoliških gorah in dolinah.

Na vrhu smo si ogledali nemško-slovensko cerkvico ter si privoščili zasluženo malico. Prav prijetno je bilo posedeti, uživati v hrani in pijači ter občudovati okolico. Družbo so nam popestrile kavke, saj so bile čisto domače in so zobale priboljške kar iz rok.

Naredil smo še skupinsko fotografijo in se po gozdni cesti vrnili na parkirišče, kjer smo si v koči privoščili še kozarček pijače.

Preživeli smo prijeten dan. Poslovili smo se z željo, da se čimprej vidimo na skupnih pohodih.

Vodnik: Peter Zupanc

 

 

Komentarji

Prosimo, da pri komentiranju upoštevate pravila za objavo komentarjev.
Ta prispevek še nima komentarjev. Bodi prvi!

Oglejte si tudi