Oceni objavo

Uspešen začetek sezone skokov na veliki prožni ponjavi za gimnastiko TŠD Orehovlje

Za tekmovalci in tekmovalkami gimnastične sekcije TŠD Orehovlje je prva tekma letošnje sezone v skokih na veliki prožni ponjavi. Sobotnega 16. odprtega prvenstva Bežigrada v Ljubljani se je udeležilo 14 tekmovalk in tekmovalcev društva, nazaj pa so prišli s tremi uvrstitvami na zmagovalne stopničke.

Yenny Nemec Almonte v odlični formi nadaljuje, kjer je končala lansko sezono. Kljub napaki v drugi vaji je zmagala s prednostjo 6,5 točke. Tudi ostale mlajše deklice (Ema Podbršček, Neža Sterle, Neja Grobiša in Aida Zotti) so naredile nekaj napak, kar jih je stalo boljšega ekipnega rezultata, zagotovo pa se bodo iz njih nekaj naučile in se bolje pripravile na prihajajoče državno prvenstvo.
Klavdia Mei Petrovčič, tokrat edina predstavnica društva med starejšimi deklicami, je tekmo zaključila na odličnem tretjem mestu, do srebra pa sta ji zmanjkali pičli dve desetinki točke. 
Presenečenje je pripravila cicibanka Nika Kodela, ki je na svoji drugi tekmi v skokih na veliki prožni ponjavi pokazala velik potencial in zaključila kot tretja. V ekipni konkurenci pa je z ekipo (Živa Klančič, Viki Nikolavčič, Eli Prinčič in Emili Rakita Černe) dosegla odlično četrto mesto
Ciciban Jakob Sterle je v močni konkurenci končal na 15. mestu, mladinki Klara Uršič in Ariana Martinuč pa sta na svoji prvi tekmi v mladinski konkurenci končali na 19. in 20. mestu.

Tekmovalke in tekmovalci bodo sezono skokov na veliki prožni ponjavi nadaljevali 8. junija, ko jih čaka državno prvenstvo, na katerem se bodo predstavili v polni zasedbi. Čestitke tekmovalcem, tekmovalkam in trenerjem, ter srečno v nadaljevanju sezone.

Oglejte si tudi