Logo MojaObčina.si
DANES
35°C
18°C
JUTRI
36°C
19°C
Oceni objavo

OLIMPIJSKA BAKLA OBISKALA TUDI NAŠO OBČINO

Po treh letih počitka se je olimpijska bakla ponovno podala po vseh slovenskih občinah. Svojo pot je začela točno 100 dni pred začetkom olimpijskih iger in sicer 17. aprila 2024. Slovenska lepotica se je v devetintridesetemu dnevu ustavila tudi pri nas. Prizorišče »bakloteka« se je lesketalo v sončnem siju,  sijali pa so tudi naši nepogrešljivi športniki in drugi sodelujoči. Osrednje mesto pa je seveda zavzela olimpijska plemenica.

Ob tej športno navdihujoči priložnosti je Občina Miren - Kostanjevica pripravila krajši program, obdan z olimpijskim duhom vztrajnosti in povezanosti. Športno igrišče v Kostanjevici na Krasu je zaživelo ob vrišču, smehu in navdušenju številnih prisotnih.

Olimpijsko baklo sta prinesli na prizorišče hudomušni maskotki Beluško in Mirka in jo predali v varne roke podžupanje Suzane Černe. Podžupanja je vsem zbranim namenila uvodni pozdrav, zbrala nekaj misli o pomenu športnega udejstvovanja in mladini vlila nadaljnje motivacije. Besedo in plemenico je nato predala najmlajšim, ki so se predstavili z dvema pesmicama. Z nastopom otrok iz vrtca Kostanjevica na Krasu smo otvorili težko pričakovano dogajanje. Prvi krog so po zelenici odtekli fantje Nogometnega društva Adria. Nogometaši so baklo predali slovenski morski deklici in paraplavalki Karin Hauffel. Karin je s svojo osebno zgodbo o vztrajnosti in odločnosti navdušila, v spremstvu otrok odtekla svoj krog, baklo pa nato predala že naslednji skupini. Člani Nogometnega društva Bilje so z baklo ponosno pretekli krog po igrišču. Povsem olimpijsko vzdušje so pričarali tudi učenci podružnične šole Kostanjevica na Krasu. Punce so plamenici namenile izvrstno plesno točko, nato pa jo izročile športnicam in športnikom gimnastične sekcije Turističnega športnega društva Orehovlje. Povezovalec je pred mikrofon povabil tudi članico slovenske reprezentance v skokih na veliki prožni ponjavi in naj športnico v absolutni kategoriji v programih akrobatike po izboru Gimnastične zveze Slovenije, Laro Dolinar. Izvrstna športnica je z nami delila majhne podrobnosti vrhunskih rezultatov. 

Bakla je v zaključnem dejanju prireditve zasijala tudi v rokah naših »mladenk«, nasmejanih članic Društva Žena Miren - Orehovlje. Slednje so nam ob zaključku pripravile tudi kulinarično presenečenje.

Ponovno smo ponesli glas o naši deželi daleč čez občinske meje, se povezali v športnem duhu in vztrajno premagali črne oblake in skrbi, ki nam jih je pestilo vreme. Olimpijska bakla je tudi letos navdihnila številne posameznike, nas še nekoliko bolj povezala in za sabo pustila nekaj iskric upanja, da bomo v bližnji prihodnosti mogoče tudi v naši občini častili olimpijskega prvaka.

Mateja Drnovšček
občinska uprava 


Oglejte si tudi