Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Šolski oder

V torek, 11. 6. 2024, je v šolski avli OŠ Miren ob 17h potekala gledališka predstava, na kateri so nastopali učenci in učenke naše šole. Na predmetni stopnji naše šole sta namreč dva gledališka krožka, ki ju izvaja učiteljica slovenščine Vanesa Vodovnik.

Prvi je krožek gledališke improvizacije, namenjen osmošolcem in devetošolcem. Gledališka improvizacija je posebna vrsta gledališča, ki nastaja spontano na odru brez nobenega scenarija in rekvizitov. Tu sodeluje tudi občinstvo, ki igralcem narekuje, kje bo potekal prizor, kdo so itd. Učenke in učenec so se na predstavi izkazali in nasmejali občinstvo.

Nato so se predstavile učenke in učenec gledališkega krožka, namenjen šestošolcem in sedmošolcem, kjer smo ustvarili pravo pravcato predstavo z imenom Prelepa. Predstavo je priredila in napisala učiteljica Vanesa Vodovnik po istoimenski slikanici, ki jo je napisal ilustrator in pisatelj Canizales. Pri nas jo je izdala založba Malinc, prevedla pa Barbara Pregelj. Govori o čarovnici, ki se pripravlja na zmenek z grdobcem. Sporočilo predstave in slikanice je, da moraš ostati takšen, kakršen si in se ne spreminjaš zaradi drugih. Učenke in učenec so poleg igranja sodelovali tudi pri kostumografiji, scenografiji, ličenju itd. Občinstvo je bilo navdušeno! Prišli so starši, učitelji, njihovi najmlajši, učenci …

Z gledališkim krožkom bomo nadaljevali tudi naslednje leto, saj otroci postanejo ustvarjalni, gradijo na samozavesti, se povezujejo in si pomagajo drug drugemu.

 

Zapisala: Vanesa Vodovnik

Oglejte si tudi