Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Občinska celostna prometna strategija

Spoštovane občanke in občani!

Občina Miren-Kostanjevica začenja s pripravo nove Občinske celostne prometne strategije (OCPS), za katero je prejela sredstva Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Občinska celostna prometna strategija je pomemben dokument, ki bo osnova za pridobivanje evropskih nepovratnih sredstev. Ti bodo v okviru nadaljnjih razpisov namenjeni financiranju ukrepov na področju trajnostne mobilnosti. Cilji ukrepov na področju trajnostne mobilnosti so: dvig kakovosti življenja s poudarkom na zmanjševanju uporabe osebnih vozil, spodbujanje uporabe javnega prevoza in nemotoriziranih načinov potovanja, znižanju stopnje emisij, zmanjšanju hrupa v prometu, prometnih zastojev in obremenitev.

Vabimo vas, da na portalu občinske celostne prometne strategije oddate vaše konkretne prometne in mobilnostne izzive v spletni zemljevid.

Portal je dostopen na povezavi:  https://igcss.si/cps-obcine/miren-kostanjevica

Vabimo vas tudi, da izpolnite kratek vprašalnik, s pomočjo katerega bomo analizirali potovalne vzorce in probleme, ki bodo osnova za razumevanje in načrtovanje usmeritev za nadaljnji prometni razvoj občine.

Vprašalnik je dostopen na povezavi: https://www.1ka.si/ocps-kras

 

Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

 

Oglejte si tudi