Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
19°C
JUTRI
28°C
19°C
Oceni objavo

NA RALLY ŽELEZNIKI ODHAJA 5 POSADK ŠD GAS KRAS

Ta konec tedna bo po cestah Selške doline potekal že 11. Rally Železniki, ki bo kot tretja letošnja dirka štel za državno prvenstvo Slovenije. Na njem bo nastopilo tudi pet posadk ŠD Gas Kras, vse z visokimi ambicijami. V razvrstitvi Divizij 1 in 2 povsem upravičeno tudi v boju za zmago, vsaj dve med njimi pa lahko računata tudi na uvrstitev med najhitrejše na celotnem tekmovanju.

Rally bo letos dolg dobrih 284 km, od tega bo 10 hitrostnih preizkušenj skupaj merilo 94,45 km. Povsem nova bo HP Zala, ostale pa so znane že iz preteklih let. Štart bo v soboto, 29.06., ob 16h v Železnikih, nakar bodo posadke odpeljale prve 4 HP, v soboto. 30.06., pa jih nato čaka še ostalih šest. V cilju pričakujejo prva vozila po 16. uri. Organizatorju se je v roku prijavilo 66 posadk, ki poleg Slovenije prihajajo še iz šestih držav. Rally šteje tudi za CEZ prvenstvo in Alpe Adria pokal.

Slovenskih posadk je 48. Med njimi jih bo pet branilo barve ŠD Gas Kras. Največ je moč pričakovati od Martina Čendaka in Jakoba Markežiča (Opel Corsa rally4), ki bosta s številko 12 napadala ne le zmago v Diviziji 2, pač pa tudi visoko uvrstitev v skupni uvrstitvi za DP Slovenije. Letos beležita po eno prvo in drugo mesto v diviziji in sta velika favorita tudi tokrat. Le malo za njima bosta s številko 16 nastopila Janko Čebron in nova sovoznica Manca Kačič (Mitubishi Lancer Evo9). Slednja bo letos zamenjala Andreja Kavčiča, ki se je po prvem rallyju odločil narediti premor zaradi prirastka v družini. Ne glede na to ostajajo Jankovi cilji na Gorenjskem enaki, saj je Manca sicer zelo izkušena sovoznica.

V najmanjši diviziji 1 bosta Domen in Klara Slejko (Opel Adam 1,6 cup) spet v vlogi favoritov. Letos sta tudi onadva dosegla po eno prvo in drugo mesto in upravičeno merita najvišje, a je konkurenca tudi v tej skupini zelo nabrušena. Z enakim avtomobilom bosta iz ozadja napadala Rene in Aljaž Černigoj, ki sta po dveh dirkah skupno na 3. mestu v najmanjši diviziji. Po daljšem času bomo za volanom dirkalnika spet spremljali Klemna Rončela, ki mu bo v Peugeotu 208 R2 zapiske brala Rebeka Kobal. Vsekakor so to odlični razlogi, da se konec tedna odpravimo na Gorenjsko navijati za naše posadke.

VK

Oglejte si tudi