Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
18°C
JUTRI
34°C
19°C
Oceni objavo

Erasmus na Krasu – nemški, potrugalski in slovenski študentje

V soboto 11.05.2024 je UP FTŠ Turistica zaključila s prvo gostujočo izvedbo KIP-a (kombiniranega intenzivnega programa) Univerze na Primorskem. Fizičnega dela programa, ki se je med 04 in 11. 05. 2024 odvijal v kraški podeželski občini Miren-Kostanjevica, s centrom dogajanja v Temnici, se je udeležilo 28 dodiplomskih in podiplomskih študentov ter profesorjev iz treh držav: Portugalska (Universidade Lusófona – Centro Universitário Lisboa), Nemčija (Hochschule München University of Applied Sciences) in Slovenia (UP FTŠ Turistica). Študenti so na terenu in na daljavo opravljali na predmet na temo trajnostnega turizma in digitalizacije. Nad Krasom so bili popolnoma navdušeni!

Da so študentje začutili utrip mladine Krasa, smo se odločili, da pripravimo piknik in se skupaj podružimo. Tako smo v petek, 10.5. nekaj spekli in spili na športnem prizorišču Dolina. Seveda ni šlo brez odbojke in drugih zanimivih iger! Imeli smo celo srečo in opazili severni sij, ki je nebo obarval v rdeče.

Robert Peras, predsednik krajevne skupnosti Vojščica in predan lovec, je študente povabil na opazovanje divjih živali in ob tem predal številne uporabne informacije. Luka Černe, član Jamarskega kluba Temnica, pa je predstavil delo in aktivnosti jamarja ter študentom pripravil pravi jamarski poligon.

Študentje so se imeli tako lepo, da so ob odhodu potočili solze sreče. Ta gostitev nam je bila v veliko veselje!

Oglejte si tudi