Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
14°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

KARATE-VPIS NOVINCEV

Karate klub Mežica sprejema nove člane. S treningi začnemo v mesecu oktobru 2023 v mali telovadnici OŠ Mežica. Preberite si prednosti vadbe in se nam pridružite. Več informacij na:

GSM 051 660 130 

e-pošta: reiter.karate@gmail.com 

www.karate-klub-mezica.si

KAJ PRIDOBIJO ČLANI Z VADBO KARATEJA?

OTROCI

1. Dihanje: pravilno dihanje omogoča obvladovanje treme in stresnih situacij. Način dihanja zelo vpliva na počutje in zdravje. Pri vadbi se naučijo pravilnega dihanja.

2. Koordinacija: zaradi sodobnega načina življenja (nepravilna prehrana, pomanjkanje telesne aktivnosti) ne obvladajo več svojega telesa, da bi lahko normalno opravljali vsakdanja opravila. Z vadbo pridobijo optimalno psihično in fizično motoriko.

3. Koncentracija: današnjim otrokom pri vsaki aktivnosti v kratkem času pade nivo zbranosti, kar otežuje njihovo napredovanje v šoli. Vadba karateja nenehno spodbuja njihovo koncentracijo (pozornost na smer gibanja, na hitrost gibanja, na nasprotnika...)

4. Red in odgovornost: sistem vadbe, napredovanje v znanju (pasovi) in medsebojni odnosi vadečih, ki izvirajo iz "redoljubne" japonske kulture vcepljajo v njihovo podzavest občutek za red, disciplino, odgovornost in vztrajnost.

5. Razvoj telesnih sposobnosti: Karate je veščin pri kateri deluje celo telo. Zaradi specifičnega načina treninga je telesni razvoj skladen.

6. Nadzor agresivnosti: Včasih je starše strah, da bi otrok postal zaradi treninga karateja preveč agresiven. Agresivnost je najpogosteje posledica občutkov nemoči in strahu v socialnih situacijah, ki jih posameznik poskuša nadomestiti s povečano agresivnostjo. S povečevanjem občutka notranje moči, ki je posledica pravilnega karate treninga, odpade glavni razlog za dokazovanje moči navzven. Posledica je manjša agresivnost, do drugih.

7. Problem drog in poživil: Zaradi specifičnih zahtev treninga in tekmovanja, je pri karateju nemogoče zlorabljati droge ali poživila. Karate je šport, ki zahteva popoln nadzor nad izražanjem čustev. V trenutku se je potrebno odzvati na napad in se nato zaustaviti, saj se pri karateju ne smeš nikoli agresivno dotakniti partnerja. To je prednost pred ostalimi športi, kjer je za boljše rezultate moč uživati nedovoljena poživila ali droge.

ODRASLI

1. Prožnost: S starostjo se prožnost vašega telesa izgublja. Pri vadbi boste z rednim ponavljanjem karate tehnik, kat in vaj iz joge, gimnastike in drugih prvin povrnili prožnost, ki ste jo imeli v mladih letih.

2. Kondicija: izboljšali boste kondicijo in brez težav premagovali hojo po stopnicah, dvigovanje težjih stvari....

3. Samozavest: znanje karateja daje občutek notranjega miru in samozavesti. Na današnjih vse bolj nevarnih ulicah s svojo samozavestjo navzven ne boste izgledali kot potencialna žrtev, v skrajnem primeru, da ste napadeni pa vam bo znanje karate samoobrambe omogočilo zmanjšanje posledic napada na minimum.

4. Druženje: Pri treningu karateja je napredovanje individualno, ritem dela je prilagojen posameznikovim zmožnostim. Človek tekmuje zgolj s seboj, s svojimi pričakovanji in cilji. Vzdušje med člani kluba je zato sproščeno in vzpodbujajoče. Lahko se nam boste pridružili tudi pri naših druženjih izven rednega treninga (poletne šole, seminarji, tekmovanja...).

Oglejte si tudi