Logo MojaObčina.si
DANES
31°C
14°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Zdrava Mežica

V mesecu aprilu smo v Vrtcu Mežica veliko časa namenili pogovorom in delavnicam o zdravju in življenju v zdravem okolju. Tako so, po skupinah, otroci skupaj s strokovnimi delavkami pobirali odpadke po naših sprehajalnih poteh. Na Dan zdravja, 7. 4. 2022, smo o zdravju in zdravih navadah ozaveščali občane Mežice in jim delili različne, tudi reciklirane, izdelke. Ta dan, pa je bil nekaj posebnega za najstarejše otroke iz vrtca, saj jim je predstavnik Koceroda, g. Cokan Samo, v mali dvorani Narodnega doma,  predstavil ločevanje odpadkov. Na zanimivi in poučni delavnici, smo izvedeli veliko novega o ločevanju ter g. župana Dušana Kreblja, ga. Jano Horvat iz občine Mežice in g. Cokana navdušili s poznavanjem ločevanja odpadkov. Na ta dan so skupino otrok povabili v Medgeneracijski center, kjer so skupaj s starejšimi občankami izdelovali velikonočno dekoracijo. Tudi medgeneracijsko druženje pripomore k ohranjanju "mentalnega" zdravja. Imeli so se zelo lepo!


Obiskala nas je tudi Aleksandra Horvat iz Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem. Z otroki je izvedla delavnico Zdrave navade. V sklopu projekta Zdrava Mežica so otroci skupaj s fotografinjo dokumentirali Eko vsebine, ki bodo predstavljene na Eko tržnici v mesecu maju. Za umiranje in skrb za "Zdrav duh v zdravem telesu", pa smo izvedli tudi nekaj vsebin Joge za najmlajše. 



Za sodelovanje pri izvedbah se zahvaljujemo Občini Mežica, podjetju Kocerod ter vsem, ki so pripomogli, da so bili aprilski dnevi, za vse nas, "bogatejši"!

Oglejte si tudi