Logo MojaObčina.si
DANES
36°C
19°C
JUTRI
32°C
20°C
Oceni objavo

Zaključek plesne sezone AIA – MCM v duhu risanke Moana

Letos je zaključni nastop plesne sezone potekal v nedeljo, 16. junija, v Kulturnem domu Mengeš. Na zaključku smo reflektirali letošnje prečudovito šolsko leto. Poleg tega, da smo se res zabavali in ustvarjali na treningih, smo izpeljali številne nastope in snemanja, organizirali 11. tekmovanje PLEŠ' in 4 mednarodna tekmovanja, na katerih so plesalci Moveo dosegli številne uspehe.

V tem letu pa so potekale tudi upcycling delavnice prenove opreme Mladinca po obsežni poplavi v lanskem letu, na katerih so aktivno sodelovali tudi naši plesalci in njihovi starši, za kar se jim iz srca zahvaljujemo. Najbolj pa smo ponosni na svojo unikatno plesno skupnost, v okviru katere s plesalci dnevno skupaj ustvarjamo, »dihamo kot eno«, se zabavamo in uživamo že v samem procesu in ne le v cilju.

Tokrat smo si izbrali plesno predstavo v duhu Moane. Zgodba govori o deklici, ki išče svojo mesto v svetu. Sporočilnost predstave je v tem, kako pogosto ravno v trenutkih obupa in ob preprekah najdemo svojo pravo moč. Namreč pravi preizkus vseh nas ni le v zmagah, ampak tudi v vztrajnosti. Na zaključku so se predstavile vse skupine Moveo, od 3 pa do 17 let, skupaj več kot 100 plesalcev, ki so doživeto odplesali svoje točke in tudi tokrat navdušili občinstvo. Pričarali so pravi plesni spektakel in poskrbeli za čudovit zaključek sezone ter nas tako popeljali v brezskrbne poletne dni.

Pri izvedbi plesnega zaključka je sodelovalo 12 prostovoljcev Društva AIA – Mladinskega centra Mengeš, brez katerih tako velik projekt ne bi bil mogoč, in se vsem iz srca zahvaljujemo. Ob tem bi se še posebej zahvalili predsednici Društva AIA  Mladinskega centra Mengeš Blanki Tomšič za vso organizacijo, Sari Lah za prečudovito scenografijo, Urošu Rangusu za besedilo in glasbeno ozadje, Gini Zakrajšek za soustvarjanje in koreografijo plesne predstave in Maji Tomšič, ki je doživeto pripovedovala zgodbo.

Za konec smo si vsi skupaj ogledali še letošnji kreativni video, plesni projekt koreografinje Sanje Tomšič, Gine Zakrajšek in snemalca Anžeta Lustka »Head up« (Glavo gor). Tudi tokrat je posnetek navdušil publiko. Plesno predstavo si je ogledalo kar 350 obiskovalcev.

Tako smo si vsi skupaj zaslužili tudi pravi »after party« v prenovljenem prostoru Mladinskega centra Mengeš, kjer smo malo poklepetali ob domačih pecivih, obujali spomine na preteklo leto in se že veselili bodočih dogodivščin in nove plesne sezone. Sledi kratek oddih, potem pa se spet vidimo v novi sezoni.

Besedilo: Sanja Tomšič

Foto: Anže Lustek 


Foto Anže Lustek

Oglejte si tudi